Nimrooz
Vol.20, No. 980, May 16, 2008
سال بيستم - شماره ۹۸۰ - جمعه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۷
در هفته جهانى ايرانيكا در لندن چه گذشت
در مراسم بزرگداشت هفته جهانى ايرانيكا كه به مناسبت سى امين سال انتشار نخستين جلد دانشنامه ايرانيكا روز دوشنبه پنجم ماه مى جارى در دفتر مركزى فستيوال هنر در لندن با شركت گروهى از اهل قلم و ارباب مطبوعات و وسائل ارتباط جمعى تشكيل شد، ابتدا دكتر قاسمى دبيركانون ايران و هماهنگ كننده اين مراسم طى سخنانى هدف از برگزارى مراسم هفته جهانى ايرانيكا را توضيح داد و متذكر شد كه اين آئين كه طى ماه مى جارى در كشورهاى مختلف برگزار مى شود دو هدف عمده دارد يكى معرفى دانشنامه ايرانيكا و ارائه ترازنامه اين خدمت فرهنگى در درازاى سى سال گذشته و دوم بررسى راه هاى پيشرفت و تداوم برنامه چاپ و انتشار اين مجموعه ارزنده، كه در واقع شناسنامه هويت ايران و ايرانى است.
دبيركانون ايران پس از توضيحات لازم در اين دو مورد و ذكر خاطره اى از نخستين ديدار و آشنائى اش ۳۱ سال پيش با استاد يارشاطر در تهران گفت: آن روز استاد را جوان و برومند و راست قامت ديدم ولى اكنون از آن استوارى جسمى اثرى به جاى نمانده ولى استوارى در هدف و استقامت در انجام اين خدمت فرهنگى در وجود استاد باقى است و همگى ايرانيان نيز براى كمك به حفظ اين سرمايه فرهنگى بايستى دست استاد را بگيرند و او را يارى دهند.
پس از دبيركانون آقاى مهندس عبدالحميد اشراق عضو هيأت امناى بنياد دانشنامه ايرانيكا و از ياران و همكاران نزديك استاديار شاطر طى توضيحات مفصلى مكانيسم كار و فعاليت بنياد و چگونگى تحصيل درآمد براى ادامه انتشار دانشنامه را تشريح نمود و از جمله متذكر شد كه بنياد از هيچ دولت خارجى كمكى دريافت نكرده است فقط بنياد علوم انسانى كه سازمانى فرادولتى و كاملاً مستقل است وبه مؤسساتى كه در جهت اعتلاى فرهنگ و تمدن هاى مختلف جهانى مى كوشند مساعدت مى كند هر دو سال يكبار مبلغ سيصد و پنجاه هزار دلار به دانشنامه ايرانيكا كمك مى كند مشروط بر اين كه ثلث اين مبلغ نيز از سوى ايرانيكا تأمين و منظور شده باشد و هرگاه سازمان ايرانيكا در تأمين اين يك سوم توفيق حاصل نكند اعطاى آن كمك دچار اشكال خواهد شد.
آقاى مهندس اشراق سپس به ساير جنبه هاى فنى و سازمانى و ادارى و مالى بنياد ايرانيكا اشاره كرد و اضافه نمود كه درآمد بنياد در سهم عمده از برگزارى GALA ها و گردهمائى هاى بزرگ كه به همت ايراندوستان در نقاط مختلف و از جمله در لندن و دوبى و آمريكا برگزار شده تأمين مى شود. همچنين كمك ها و هداياى بلاعوض دوستداران ايرانيكا در سراسر جهان از منابع درآمد دانشنامه است.
وى در مورد ترجمه فارسى ايرانيكا گفت: پنج سوژه از مندرجات ايرانيكا در ايران طى چند مجلد به فارسى ترجمه شده است و خود سازمان دانشنامه در آمريكا دو جلد به فارسى چاپ كرد. كه يكى راجع به مسائل پزشكى است. پس از مهندس اشراق، استاد دكتر عباس مهاجرانى روحانى و خطيب مشهور مقيم لندن طى سخنانى از خدمت بزرگ دكتر يارشاطر ياد كرد و گفت كارى كه اين استاد فرزانه شروع كرده خدمت بزرگى است آن هم در زمان مظلوميت ايران.. بايد همه دست به دست هم دهند و او را يارى كنند تا كار به نحو مطلوب سامان برسد و آيندگان نيز بدانند كه ايران چه بوده و چه گذشته تابناكى داشته است.
دكتر ماشاءالله آجودانى مدير كتابخانه مطالعات ايرانى ضمن تأييد اظهارات دكتر مهاجرانى گفت: متأسفانه در ايران معمولاً كار حكومت ها جعل تاريخ و فرهنگ بوده است و در حال حاضر اين كار به مرحله فاجعه رسيده است- كتاب هاى تاريخ در ايران امروز سراسر جعل و تحريف است، اساس دائرة المعارف ها در ايران بحث پيرامون تحولات بعد از اسلام است، گوئى قبل از اسلام هيچ رويدادى و هيچ افتخارى نداشته ايم ولى دانشنامه ايرانيكا كه با دخالت افراد كار آزموده و آگاه و متخصص تدوين مى شود يك نقش محورى در ارائه حقايق دارد كه حاوى اعتبار فرهنگى و ملى ماست.
دكتر ناصر رحيمى معاون اسبق وزارت فرهنگ نيز طى سخنانى به اهميت كار دانشنامه اشاره كرد و گفت اين خدمت نسل آينده را از دانستنى هاى لازم در مورد ايران بى نياز مى كند و اين امر ساده و پيش پا افتاده اى نيست دكتر رحيمى سپس به اهميت مكانيسم كسب منابع مالى براى دانشنامه پرداخت و آن را ضامن تداوم كار اين خدمت فرهنگى دانست.
دكتر عبادالله بهارى يكى از فرهنگ دوستان مقيم لندن اظهار داشت كه ايران با وجود قدمت تاريخى در دنيا كمتر شناخته شده است و خدمت بزرگ ايرانيكا شناساندن هويت ايران و ايرانى به دنياى خارج است كه ارزش والايى دارد.
سپس سئوالات ديگرى از سوى ساير حاضران مطرح شد كه مهندس اشراق به آنها پاسخ داد و از نظر مالى نيز پاره اى تعهدات صورت گرفت و هفته ايرانيكا با آرزوى سلامت و طول عمر استاد يارشاطر و سپاس از فستيوال هنر در تأمين محل اين گردهمائى و موجبات پذيرائى از حاضران در ساعت ۱۰ شب پايان يافت.

ايران
تحقيق
صفحه اول
آگهى
داستان
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
مقاله ها
گزارش
بازتاب
جهان
افغانستان
احزاب
ورزش
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
آخر هفته
حوادث
علمى
فال هفته
از رسانه ها
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   آگهى   •   داستان   •   اقتصادى   • 
•   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   •   مقاله ها   •   گزارش   •   بازتاب   • 
•   جهان   •   افغانستان   •   احزاب   •   ورزش   •   شعر   •   خاطرات   • 
•   از لابلاى متون   •   آخر هفته   •   حوادث   •   علمى   •   فال هفته   •   از رسانه ها   • 
•   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •