من واقعاً از نحوه برخورد تلويزيون صداى آمريكا با نظرات مخالف لذت مى برم، بخصوص ديشب برنامه اى درباره انتخابات ديدم كه در من اين سووال ايجاد شد كه چرا ما ايرانيان دموكراسى را نمى فهميم و چقدر نياز داريم كه افرادى مانند آقاى فرهودى به عنوان مجرى صداى آمريكا و كسى كه در مركز دموكراسى زندگى مى كند، به ما ياد بدهند كه دموكراسى چيست. احساس مى كنم كه اگر يك شبكه تلويزيونى مثل شبكه صداى آمريكا بتواند صداى موافقان و مخالفان خودش را دقيقا به همين صورتى كه در برنامه هاى زيباى اين شبكه تلويزيونى پخش مى شود، پخش كنند، چيزى نمى گذرد كه مردم ايران معناى دموكراسى را خواهند فهميد. در حالى كه ممكن است همين مردم به آمريكا بروند و پس از بيست سال در آنجا نه زبان انگليسى را ياد بگيرند و نه دموكراسى را بفهمند. باز خدا را شكر كه اگر صدا و سيماى جمهورى اسلامى نظرات مخالفان را پخش نمى كند، حداقل صداى آمريكا هست كه ما بفهميم دموكراسى يعنى چى؟
به همين دليل در آستانه انتخابات هشتمين مجلس شوراى اسلامى تصميم گرفتيم براى راهنمايى ملت آزاده ايران با دوتن از صاحبنظران مخالف و موافق شركت در انتخابات گفتگو كنيم و از اين طريق مردم را براى شركت نكردن در انتخابات آماده كنيم. مصاحبه كننده ما در اين مثال و در اين برهه حساس زمانى استاد فرهاد فرهى مجرى برجسته صداى روز[وابسته به روزآنلاين] است.
فرهاد فرهى: همانطور كه مى دانيم انتخابات فرمايشى مجلس هشتم تا هفته ديگر برگزار مى شود و مردم ايران كه همه ناظران آگاه، بدون هيچ استثنايى مطمئن هستند كه هيچ كدام از مردم در انتخابات شركت نمى كنند، پيش بينى كرده اند كه يك بار ديگر مردم به جمهورى اسلامى و بخصوص اصلاح طلبان حاكم نه خواهند گفت. براى آگاهى ذهن مردم ايران تصميم گرفتيم با دو تن از موافقان و مخالفان انتخابات گفتگو كنيم. در اين برنامه استاد كاويان درفشش به عنوان موافق شركت در انتخابات و آقاى روزبه گهربار به عنوان مخالف حضور در انتخابات گفتگو كنيم. در همين جا از خودمان قدردانى مى كنيم و اى كاش جمهورى اسلامى منحط و كثافت بى شعور كمى مانند ما عدالت را رعايت مى كرد و اجازه مى داد كه همانطور كه صداى روز تا با رويكردى دموكراتيك و آگاهى بخش و عادلانه به مخالفان و موافقان خود اجازه مخالفت مى دهد، آنها هم اين شهامت را داشتند كه به مخالفان خود اجازه اظهار نظر بدهند. در ابتدا از استاد كاويان درفشش به عنوان موافق شركت در انتخابات نمايشى و فرمايشى رژيم جبار جمهورى اسلامى مى خواهم كه علت موافقت شان را با حضور در اين انتخابات فرمايشى بگويند. آقاى درفشش لطفا بگوئيد كه چرا از حضور مردم در انتخاباتى كه نتيجه آن قبلا معلوم شده و نبايد كسى در آن شركت كند، دفاع مى كنيد، به عنوان اولين سووال مى خواستم بپرسم كه آيا قبول داريد كه خيلى آدم بى شعورى هستيد كه از حضور مردم در اين انتخابات دفاع مى كنيد؟
كاويان درفشش: البته من در مورد انتخابات فرمايشى مواردى را.....
فرهاد فرهى: پس شما معتقديد كه مردم بايد در انتخابات شركت كنند و فرصتى به اين رژيم ددمنش بدهند كه باز هم يك نمايش ديگر راه بيندازد، در حالى كه نتايج انتخابات از حالا معلوم است و شما خودتان هم مى دانيد كه مردم نبايد در انتخابات شركت كنند، آيا با من موافق هستيد؟
كاويان درفشش: بله، من معتقدم كه نتيجه انتخابات از قبل معلوم است و به نظرم مردم بايد در انتخابات فرمايشى شركت كنند و به جاى اينكه رأى ندهند، به زنان رأى بدهند تا.....
فرهاد فرهى: ممنون از توضيحات شما كه به عنوان موافق انتخابات صحبت كرديد، اما مردم ايران همين حالا با من تماس گرفتند و گفتند كه زنان كانديدا هم دست نشانده رژيم هستند و اصولا شما خودتان هم مى دانيد كه مردم نبايد به آنها هم رأى بدهند، لطفا توضيح بدهيد كه چرا مجلس در حكومت پهلوى آزادى هاى زيادى داشت و در حال حاضر يك مجلس فرمايشى است كه كسى نبايد در انتخابات مجلس شركت كند.
كاويان درفشش: در مجالس حكومت پهلوى آقاى پزشكپور...
فرهاد فرهى: اتفاقا توضيح جالبى داديد كه نشان مى دهد كه چرا مردم در انتخابات نمى خواهند شركت كنند و شما هم متوجه شديد كه چه اشتباه بزرگى كرديد و البته ما چون نظرات موافق و مخالف را در برابر هم مى گذاريم، نظرات شما را در موافقت با انتخابات فرمايشى پخش كرديم. لطفا بفرمائيد كه آيا موافق هستيد كه رأى دادن به زنان كانديداى مجلس هم كار غلطى است، پس اگر موافقيد چه راه حل ديگرى داريد به عنوان موافق انتخابات؟
كاويان درفشش: من معتقديم كه اين راه حل كه ما به كانديداهاى زن رأى بدهيم كار بيخودى است و نبايد به آنها رأى بدهيم، بلكه مى گويم مردم به جاى اينكه در خانه بنشينند، بايد از خانه بيرون بروند و در صندوق ها وارد شوند و روى برگه رأى بنويسند ما با رژيم مخالفيم، چون اين راه....
فرهاد فرهى: البته اين نظر شما هم نظر بيخودى است و مردم با من تماس مى گيرند و مخالفت شان را با شما اعلام مى كنند، با توجه به اين كه نظر شما را به عنوان يك موافق با انتخابات شنيديم به سراغ يكى از مخالفان رأى گيرى مى رويم و با ايشان حرف مى زنيم. آقاى روزبه گهربار! لطفا بگوئيد چرا مردم نبايد در انتخابات شركت كنند، چون حضورشان باعث مى شود تا رژيم مشروعيت پيدا كند، درست است؟ آيا قبول داريد كه نظر من به عنوان يك مجرى بى طرف كاملاً درست است؟
روزبه گهربار: بله، كاملاً درست است، البته من بايد بگويم كه اصلا مردم نبايد از خانه بيرون بروند، چون رژيم از آنها فيلمبردارى مى كند و بعداً از آنها سوء استفاده مى كند، براى همين از مردم مى خواهم كه اصلا پاى شان را از خانه بيرون نگذارند.
فرهاد فرهى: بله، اين نظر بسيار درستى است، چون اگر مردم از خانه بيرون بروند ممكن است با آنها مصاحبه كنند و حكومت به جهان اعلام كند كه عده اى در انتخابات شركت كرده اند، اگر نظر مخالف ديگرى هم داريد اعلام كنيد.
روزبه گهربار: بله نظر شما كاملاً درست است، البته من مى خواهم توضيح بدهم كه رژيم بسيار تلاش مى كند تا مردم در روز انتخابات از خانه بيرون بروند كه من از مردم مى خواهم بنشينند در خانه و سعى كنند اصلا پاى شان را از خانه بيرون نگذارند.
فرهاد فرهى: ممنون از لطف شما، براى مردم توضيح مى دهم كه به گفته آقاى گهربار مردم از خانه بيرون نروند، اين يك موضوع مهم است. مردم بايد بدانند كه هر كسى در روز انتخابات از خانه بيرون برود، خيلى موجود بى شعورى است. پس شما هم با من موافق هستيد كه مردم حق ندارند روز انتخابات از خانه شان تكان بخورند؟
روزبه گهر بار: من معتقدم كه مردم بهتر است در روز انتخابات از خواب هم بيدار نشوند، چون ممكن است وقتى بيدار شدند، وسوسه بشوند بروند سر كوچه و بعد رژيم آنها را دستگير كند و آنها را مجبور به رأى دادن كند.
فرهاد فرهى: البته الآن سه ميليون نفر از هموطنان با من تماس گرفتند و گفتند ممكن است در روز انتخابات مأمورين رژيم زنگ در خانه مردم را بزنند و آنها را براى رأى گيرى ببرند، آيا قطعا با من موافق هستيد كه بهتر است مردم برق خانه شان را قطع كنند كه كسى موفق به زنگ زدن نشود؟ آيا با نظر من كاملاً موافق هستيد يا بزنم شكم تان را جر بدهم؟
روزبه گهربار: بله، من كاملاً موافقم....
فرهاد فرهى: از آقاى درفشش هم مى خواهم نظرات شان را بفرمايند....
كاويان درفشش: مى خواستم بگويم كه مردم بايد روز انتخابات....
فرهاد فرهى: خيلى ممنون، نظر موافق شما را هم شنيديم و از هر دو ميهمان برنامه تشكر مى كنيم، بخصوص از برنامه خودمان كه به عنوان يك رسانه دموكراتيك نظرات موافق و مخالف را مطرح مى كند و اى كاش جمهورى اسلامى هم مثل ما رفتار دموكراتيك را نشان مى داد.
كاويان درفشش: من مى خواستم خداحافظى كنم و....
فرهاد فرهى: خفه شو! شما خداحافظى نكن، آقاى روزبه گهربار! شما اگر مى خواهيد به جاى ايشان هم خداحافظى كنيد.
روزبه گهربار: من از طرف كليه مخالفان و موافقان شركت در انتخابات كه البته يقينا كسى موافق حضور در انتخابات نيست، خداحافظى مى كنم.