Nimrooz
Vol. 18, No. 950, September 28, 2007
سال هيجدهم - شماره ۹۵۰ - جمعه ۶ مهر ۱۳۸۶
آمريكا تحريم هاى جديد عليه برمه وضع مى كند
جورج بوش، رئيس جمهورى آمريكا در نطق خود در مجمع عمومى سازمان ملل متحد با حمله به حاكمان نظامى برمه گفت كه آمريكايى ها از نقض حقوق بشر در برمه به ستوه آمده اند.
اين سخنان رئيس جمهور آمريكا در نيويورك در حالى بيان شد كه ده ها هزار نفر از راهبان بودايى و شهروندان برمه در رانگون به اعتراض هاى ضد دولتى خود ادامه دادند.
جورج بوش، در سخنان خود گفت كه تحريم هاى جديدى عليه حاكمان نظامى برمه وضع مى شود.
پيش از بوش، بان كى مون، دبير كل سازمان ملل متحد در نطق افتتاحيه مجمع عمومى سازمان ملل از نظاميان حاكم بر برمه خواسته بود تا خويشتن دارى نشان دهند.
رئيس جمهور آمريكا در مورد تحريم هاى جديدى كه عليه برمه وضع مى شود گفت: «اين تحريم ها شامل محدوديت هاى صدور ويزا براى افرادى است كه حقوق بشر را نقض مى كنند.»
تحليلگران بر اين باورند كه وضع تحريم هاى جديد بدون حمايت و پشتيبانى چين و هند، دو شريك عمده تجارى برمه به احتمال زياد كارايى چندانى نخواهند داشت.
چين كه همسايه برمه است خواهان ثبات در برمه شده و اتحاديه اروپا نيز از حاكمان نظامى برمه خواسته است تا روند اصلاحات واقعى سياسى را شروع كند.
واكنش چين
در حالى كه تظاهرات راهبان بودايى در برمه ادامه دارد، دولت چين خواستار برقرارى ثبات در اين كشور شده است.
سخنگوى وزارت خارجه چين گفت چين يك دوست برمه است و مى خواهد شاهد توسعه اقتصادى اين كشور باشد.
ژاپن نيز كه يك كمك كننده مهم به برمه است، از دولت نظامى اين كشور خواسته در برابر شورشيان خويشتن دارى نشان دهد.
گوردون براون، نخست وزير بريتانيا هم خواستار اقدام فورى بين المللى براى جلوگيرى از استفاده از زور توسط نظاميان برمه شده است.
از بامداد روز سه شنبه، ۲۵ سپتامبر، مأموران دولتى در خيابان هاى رانگون و ديگر شهرهاى برمه، به حركت درآمده اند و به مردم هشدار مى دهند از پيوستن به صف راهبان تظاهركننده خوددارى كنند.
دولت نظامى برمه هشدار داده كه ممكن است عليه تظاهركنندگان به زور متوسل شود.
همچنين، گزارش هاى تأييد نشده حاكى از آن است كه كاميون هاى ارتشى حامل سربازان مسلح در اطراف معبد شوداگون، در رانگون كه در روزهاى اخير محل اجتماع راهبان مخالف دولت بوده، مستقر شده اند.
تظاهرات گسترده راهبان بودايى در برمه
روز دوشنبه، در هفتمين روز اعتراض راهبان، تظاهرات گسترده اى در رانگون برگزار شد و به گفته ناظران، گروهى از مردم عادى نيز با وجود وحشت از واكنش خشونت آميز دولت، به صف راهپيمايان پيوستند.
گفته مى شود كه روز دوشنبه دست كم بيست و پنج شهر و شهرك برمه نيز شاهد برگزارى راهپيمايى هاى اعتراضى بود.
رسانه هاى همگانى برمه، كه تحت نظارت دولت قرار دارند، از راهبان خواسته اند به تظاهرات خود خاتمه دهند و از دخالت در امور سياسى خوددارى ورزند.
روز دوشنبه وزير امور مذهبى در دولت برمه نيز به راهبان هشدار داد كه از قوانين و مقررات اطاعت كنند و برگزارى تظاهرات را به «عناصر مخرب» نسبت داد كه با آرامش و ثبات در برمه مخالفند.
گرچه راهبان بودايى از احترام خاصى در ميان مردم برمه برخوردارند، دولت نظامى اين كشور در گذشته از سختگيرى نسبت به آنان ابايى نداشته است.
از جمله در تظاهرات طرفداران دموكراسى در سال ،۱۹۸۸ حدود سه هزار نفر از جمله تعدادى از راهبان بودايى به دست مأموران دولتى كشته شدند.

ايران
تحقيق
صفحه اول
داستان
طنز
از آنچه گفته اند
انگليس
مقاله ها
گزارش
بازتاب
جهان
ورزش
خاطرات
از لابلاى متون
آخر هفته
حوادث
فال هفته
از رسانه ها
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   داستان   •   طنز   •   از آنچه گفته اند   • 
•   انگليس   •   مقاله ها   •   گزارش   •   بازتاب   •   جهان   •   ورزش   • 
•   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   آخر هفته   •   حوادث   •   فال هفته   •   از رسانه ها   • 
•   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •