Nimrooz
Vol. 18, No. 926, April 11, 2006
سال هيجدهم - شماره ۹۲۶ - سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۸۵
ايران از خروج پژوهشگر فرانسوى جلوگيرى كرد
وزارت خارجه فرانسه تأييد كرد كه يكى از پژوهشگران اين كشور در ايران بازداشت شده و پس از آزادى نيز به او اجازه خروج از ايران داده نمى شود.
خبر بازداشت اين پژوهشگر و اسلام شناس فرانسوى را روزنامه لوموند گزارش كرد و در پى آن، وزارت خارجه فرانسه اعلام كرد كه هفته گذشته هنگامى كه على آهنى، سفير ايران در پاريس در اعتراض به بازداشت پانزده نظامى بريتانيايى در ايران به اين وزارتخانه احضار شده بود، موضوع پژوهشگر فرانسوى با او مطرح گرديد.
وزرات خارجه فرانسه خواستار آن شده كه دولت ايران هرچه زودتر راه حلى براى اعطاى اجازه خروج از ايران به وى بيابد.
آن گونه كه منابع فرانسوى گزارش كرده اند، استفان دودوانيون كه براى مركز ملى تحقيقات علمى فرانسه (CNRS) كار مى كند سى ام ژانويه (دهم بهمن) گذشته هنگامى كه به استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرق ايران سفر كرده بود بازداشت شد.
وزارت خارجه فرانسه اعلام كرده كه دودوانيون در حوالى شهر چابهار در استان سيستان و بلوچستان در حال عكسبردارى از مراسم مذهبى در خيابان دستگير شده، گذرنامه او از وى گرفته شده تا نتواند از ايران خارج شود اما هنوز اتهامى به وى تفهيم نگرديده است.
به نوشته روزنامه لوموند، مسئولان امنيتى ايرانى به دنبال يافتن دليل سفردودوانيون به استان سيستان و بلوچستانند كه اخيراً صحنه تنش هاى قومى و امنيتى بوده است.
دودوانيون مورخ و اسلام شناس است و همسر ايرانى دارد و به همراه خانواده همسرش در تهران زندگى مى كند.
مطالعات او عمدتاً در زمينه آسياى ميانه است اما تحقيقاتى نيز در زمينه جريانهاى روشنفكرى در جهان اسلام انجام داده است.

منع خروج از ايران به دليل تحقيق در مورد اهل سنت
وزارت خارجه فرانسه از «اظهارات اميدواركننده» اى از جانب مسئولان ايرانى در مورد حل مسائل امنيتى خبر داده كه براى يك پژوهشگر فرانسوى در ايران پيش آمده است.
مسئولان امنيتى ايرانى سى ام ژانويه (دهم بهمن) گذشته، استفان دودوانيون، مورخ و اسلامشناس فرانسوى را در شهر كنارك در استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرق ايران دستگير كردند و پس از آزادى، گذرنامه ش را از وى گرفتند تا نتواند از ايران خارج شود.
وزارت خارجه فرانسه اين مسئله را پيگيرى و با سفير ايران در پاريس مطرح كرده و خواستار آن شده بود كه دولت ايران هرچه زودتر راه حلى براى اعطاى اجازه خروج از ايران به وى بيابد.
ابراز اميدوارى اين وزارتخانه به حل مشكل استفان دودوانيون پس از آن صورت گرفت كه روزنامه فرانسوى لوفيگارو از اين پژوهشگر فرانسوى نقل كرد كه مسئولان امنيتى به وى گفته اند اگر بار ديگر به ايران سفر كرد، تنها حق ديدار با خويشاوندانش را خواهد داشت و بس.
لوفيگارو مصاحبه اى با استفان دودوانيون چاپ كرده كه وى در آن از دليل ممنوع الخروج شدنش از ايران سخن گفته است.
روز دستگيرى استفان دودوانيون مصادف با روز عاشورا بوده كه شيعيان در آن به سوگوارى كشته شدن امام سوم خود مى پردازند.
او به روزنامه لوفيگارو گفته در حال عكسبردارى از دسته عزادارى روز عاشورا و همچنين واكنش مردم بومى سنى مذهب به اين مراسم بوده كه به دست مأموران بازداشت شده است.
وى به لوفيگارو گفته هنگامى كه براى مسئولان امنيتى محلى توضيح داده كه در حال تحقيق در مورد مسلمانان سنى مذهب ايران بوده در پاسخ وى گفته اند: «روى موضوع جالبى كار مى كنيد، اما ما نمى خواهيم اين مسائل مطرح شود» .
لوفيگارو از قول استفان دودوانيون نوشته كه مسئولان امنيتى به ملاقاتهاى او با سران قبائل و مراجع مذهبى محلى در استان سيستان و بلوچستان و همچنين سفرش به كنارك كه داراى اهميت نظامى است ابراز مخالفت كرده اند و پس از گرفتن گذرنامه او، وى را به تهران فرستاده و گفته اند كه از تهران خارج نشود.
دودوانيون به لوفيگارو گفته كه ده روز پس از بازگشت به تهران، احضار گرديده و به او گفته شده كه دفعه آينده كه به ايران سفر مى كند تنها حق ديدار از خويشاوندانش را خواهد داشت، همين و بس.
استفان دودوانيون كه عمده تحقيقات او بر اسلام و آسياى ميانه متمركز است پيشتر همسر ايرانى داشته و بارها براى تحقيقات به ايران سفر كرده و آن گونه كه لوفيگارو نوشته، به زبان فارسى مسلط است.

ايران
تحقيق
صفحه اول
داستان
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
مقاله ها
گزارش
بازتاب
جهان
ورزش
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
با نيمروز
آخر هفته
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   داستان   •   طنز   •   از شما چه پنهان   • 
•   از آنچه گفته اند   •   مقاله ها   •   گزارش   •   بازتاب   •   جهان   •   ورزش   • 
•   شعر   •   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   با نيمروز   •   آخر هفته   •   حوادث   • 
•   فال هفته   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •