Nimrooz
Vol. 18, No. 924, March 16, 2007
سال هيجدهم - شماره ۹۲۴ - جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۸۵
تلاش احمدى نژاد براى آشتى با مراجع تقليد
محمود احمدى نژاد، رئيس جمهورى اسلامى ايران، روز جمعه هجدهم اسفندماه، به شهر قم رفت تا با مراجع تقليد ديدار كند تا آنچه را كه گله مندى و نارضايتى مراجع تقليد از او و دولتش عنوان شده است، برطرف كند. در اين ميان، فرزند آيت الله شريعتمدارى اعتقاد دارد كه محمود احمدى نژاد راه دشوارى را براى برطرف كردن اين نارضايتى ها، درپيش رو دارد.

پايبندى به موازين دينى و رعايت ارزش هاى اسلامى
خبرگزارى جمهورى اسلامى، ايرنا، گزارش داد كه رئيس جمهورى اسلامى ايران در جريان سفر يك روزه خود به شهر قم، علاوه بر ديدار با آيت الله مكارم شيرازى، آيت الله فاضل لنكرانى، آيت الله صافى گلپايگانى، آيت الله بهجت و آيت الله مشكينى، با حضور در جلسه هفتگى جامعه مدرسين حوزه علميه قم، با اعضاى اين جامعه ديدار و گفت و گو كرد.
بر اساس اين گزارش، محمود احمدى نژاد در اين ديدارها، با تقدير از مواضع و حمايت هاى مراجع تقليد گفت: «موفقيت دولت نهم با پيگيرى هاى صبورانه همكاران و حمايت هاى آحاد مردم خصوصا روحانيت معظم حاصل شده است».
رئيس جمهورى اسلامى ايران همچنين افزود: «مرجعيت و روحانيت شيعه هميشه در شرايط سخت و حساس پرچمدار اسلام ناب بوده و در مقابل دشمنان مقاومت كرده اند».
محمود احمدى نژاد ضمن تأكيد بر پايبندى دولت خود به موازين دينى و رعايت ارزش هاى اسلامى، از آنچه كه برخى تبليغات دروغين نسبت به دولتش ناميد نيز انتقاد كرد.
احمدى نژاد گفت: «از ابتداى تشكيل دولت نهم، مخالفتهاى برخى جريان هاى خاص، با تبليغات منفى و دروغين، عليه اين دولت شكل گرفته است».

ديدگاه هاى مراجع تقليد
گرچه بر اساس گزارش خبرگزارى ها، برخى ازمراجع تقليدى كه محمود احمدى نژاد با آنان ديدار كرد، از سياست هاى او حمايت كردند، اما در لابلاى سخنان آنها، نارضايتى از برخى مسايل به چشم مى خورد. براى مثال، آيت الله فاضل لنكرانى ضمن تأكيد بر حفظ چارچوبهاى اوليه انقلاب اسلامى، خواستار اعمال مديريتها در اين چارچوب شد.
به گزارش خبرگزارى فارس، وى افزود كه چنانچه مسئولى بر اساس اصول اسلامى حركت نكرده باشد، مورد نفرت خواهد بود، و مديريت كشور بايد به چنين حساسيت هائى توجه كند، و اين اعتقادات و چارچوب حكومت را حفظ نمايد.
به گفته برخى از كارشناسان، اشاره آيت الله صافى گلپايگانى به شركت معاون رئيس جمهور، و رئيس سازمان گردشگرى و ميراث فرهنگى، در مراسم رقص در تركيه، و نيز آزمون ضمن خدمت فرهنگيان استان تهران بود.
همچنين، آيت الله مكارم شيرازى از دولتمردان خواست مشكلات مختلف، به خصوص مشكلات اقتصادى و فرهنگى را برطرف كنند، و گفت: «دولت بايد براى كنترل تورم و بهبود وضعيت اقتصادى كشور بيشتر تلاش كند».
آيت الله صافى گلپايگانى نيز گفت: «دولت بايد خود را خادم مردم بداند، و براى امنيت، آسايش و رفاه آنها كه همواره وفادارى خود را به نظام اسلامى ثابت كرده اند، تلاش كند».
«تضعيف موقعيت احمدى نژاد در بخش هاى قدرتمند جامعه ايران»
حسن شريعتمدارى، فرزند آيت الله شريعتمدارى، در گفت و گو با راديو فردا، با اشاره به اينكه سفر محمود احمدى نژاد به قم، پس از رايزنى هاى بسيار و جلب نظر برخى از مراجع تقليد انجام شد، گفت: «احمدى نژاد با توجه به بحث استيضاح وزيرانش درمجلس شوراى اسلامى، در ديدارهايش با اين بخش از مراجع تقليد و دلجويى از آنان، سعى كرد رضايت جناح نزديك به روحانيت در مجلس را جلب كند و مانع از اقداماتش درمجلس شود».
فرزند آيت الله شريعتمدارى همچنين به رقابت محمود احمدى نژاد و اكبر هاشمى رفسنجانى براى جلب نظر روحانيت، و سفر اين دو به شهر قم اشاره كرد و سپس اين موضوع را مطرح كرد، كه ماجراجويى اتمى جمهورى اسلامى ايران، يكى از دلايل نارضايتى مراجع تقليد در ايران است.
وى اضافه كرد: «حتى روحانيت وابسته به حكومت هم معتقد است كه ماجراجويى اتمى احمدى نژاد، نظام جمهورى اسلامى را به مرحله خطرناكى سوق داده است».
حسن شريعتمدارى در عين حال، رفتار اسفنديار رحيم مشايى، معاون رئيس جمهور، و رئيس سازمان گردشگرى و ميراث فرهنگى، بويژه شركت او در مراسم رقص در تركيه و نيز در نظر گرفته نشدن بودجه براى حوزه علميه قو در بودجه سال ۱۳۸۶ خورشيدى را از ديگر دلايل نارضايتى مراجع ذكر كرد.
شريعتمدارى در پاسخ به اين پرسش، كه آيا محمود احمدى نژاد در ديدارهايش در قم، موفق به رفع نارضايتى مراجع تقليد خواهد شد يا خير، گفت: «رئيس جمهورى اسلامى ايران راه دشوارى را در پيش رو دارد».
به گفته وى، «احمدى نژاد با افراط گرايى هايش، اين امكان را كه در كوتاه مدت، خط مشى متعادل ترى را در پيش بگيرد، از بين برده است».
حسن شريعتمدارى گفت: «احمدى نژاد، درحال حاضر، سخنگوى افراطى ترين بخش هاى سپاه، بسيج و انجمن هاى گوناگون مذهبى و هيأت هاى عزاردارى است، و اين موضوع باعث تضعيف موقعيت او در ميان بخش هاى قدرتمند جامعه ايران شده است.»

ايران
تحقيق
صفحه اول
داستان
طنز
از شما چه پنهان
يك زندگى
مقاله ها
گزارش
گفتگو
بازتاب
جهان
شعر
از لابلاى متون
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   داستان   •   طنز   •   از شما چه پنهان   • 
•   يك زندگى   •   مقاله ها   •   گزارش   •   گفتگو   •   بازتاب   •   جهان   • 
•   شعر   •   از لابلاى متون   •   حوادث   •   فال هفته   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •