Nimrooz
Vol. 18, No. 924, March 16, 2007
سال هيجدهم - شماره ۹۲۴ - جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۸۵
دوپينگ با داروى تقلبى درست نيست!
به دنبال مرگ يك دانش آموز ورزشكار مشهدى در اثر استفاده از مواد نيروزا [دوپينگ] مدير كل تربيت بدنى خراسان به خبرگزارى ايسنا گفت با مسببان مرگ اين دانش آموز به شدت برخورد مى شود. افشين داودى البته اين را هم گفت كه: «مى دانستيم در باشگاه ها فروش مواد نيروزا طبيعى شده است!»
مساله دوپينگ در حالى ورزش ايران را فرا گرفته كه تاكنون چگونگى برخورد با آن همواره شعار گونه و به دور از يك اقدام موثر و كار ساز بوده است. بارز ترين مورد دوپينگ در دوران اخير رسوايى دوپينگ ۹ وزنه بردار از ۱۱ وزنه بردار تيم ملى ايران در آستانه رقابتهاى جهانى بود كه منجر به محروميت دو ساله همه دوپينگى ها و ركورد جريمه ۴۰۰ هزار دلارى شد. در اين فاجعه ورزشى همه مسوولان وزنه بردارى اعلام بى گناهى و بى اطلاعى كردند. از دو نفر ورزشكارى كه آزمايش دوپينگ آنان منفى نشان داد، يكى حسين رضا زاده بود كه مسوول مبارزه با دوپينگ ورزش ايران رسماً اعلام كرد به دليل مشكل افزايش وزن، او نمى بايست دوپينگ مى كرد.
استفاده از مواد نيروز زا در ميان ورزشكاران مسأله اى است كه اخبار آن جسته و گريخته و گهگاه از لابه لاى خبر ها درز مى كند. در اين ميان پاره اى هم به صورت كلى گويى تكذيب مى شود. خبرگزارى مهر اما در همين ارتباط از قول دكتر على طاهرى قائم مقام و سخنگوى ستاد ملى مبارزه با دوپينگ مى نويسد: «طى روز هاى گذشته اخبارضد و نقيضى درخصوص دوپينگ برخى از ورزشكاران سرشناس و مدال آور دربازيهاى آسيايى وجهانى دررشته هائى چون كشتى، وزنه بردارى، بسكتبال، هندبال، جودو و... مطرح شده است كه هيچيك ازاين اخبارمورد تأييد ستاد مبارزه با دوپينگ نيست و تنها جنبه شايعه دارد».
دكتر طاهرى پيش از اين در گفت و گويى با خبرگزارى جمهورى اسلامى، دوپينگ درميان ۹۰ در صد ورزشكاران ملى رشته هاى مختلف را طبيعى خوانده بود.

خبر عجيب و گنگ
آخر هفته پيش نيز خبرى در مورد يك مرگ دانش آموز ورزشكار بوشهرى ساكن مشهد در خبرگزارى دانشجويان انتشار يافت كه يك مقام مسوول، بدون ذكر نام، اعلام كرده بود تلاش براى پيگيرى وضعيت او «به نتيجه نرسيده» است «چرا كه خانواده اش حاضر به اعلام نام باشگاه ورزشى او نيستند.»
ايسناسپس مى افزايد «اين مقام مسوول از وجود مراكزى كه داروهاى غيرمجاز را در مشهد پخش مى كنند، خبر داد و گفت: اگر لازم باشد نام تمام اين افراد را منتشر مى كنيم.» ... اما از آنجا كه هنوز نامى انتشار نيافته، لابد لازم هم نبوده است.
در اين خبر كه مشخص نيست چرا نام و نوع مسووليت گفت و گو كننده با ايسنا نيامده است، همچنين سخنى در اين مورد اينكه علت اعلام اين خبر پس از گذشت حدود چهل روز چيست و چرا خانواده قربانى دوپينگ از بردن نام باشگاه بيم دارند، به ميان نمى آيد.
در پى انتشار خبر ياد شده غلامحسن اصغرى، معاون ورزشى اداره كل تربيت بدنى خراسان اعلام كرد: «با باشگاه هاى بدنسازى فروشنده مواد نيروزا برخورد قضائى مى شود».
محسن سادات اخوى، رئيس هيأت پرورش اندام و پاورليفتينگ خراسان نيز در گفت و گوبا ايسنا اظهار داشت: «مصرف بيش از حد مواد نيروزا منجر به مرگ نمى شود. دارو هاى تقلبى مرگبار هستند!»

دوپينگ قهرمان كشتى جوانان جهان
در گرما گرم انتشار خبر مرگ يك جوان ورزشكار در مشهد، خبرگزارى ورزش ايران از طرف هيأت كشتى مازندران نوشت: «محمد حسين زاده آزاد كار جوان ساروى پس از كسب مدال طلاى جوانان جهان با استفاده از مواد نيروزا دو سال محروم و به حريمه نقدى محكوم شد. اگر او تا پايان امسال جريمه نقدى ۱۰ هزار فرانك سوييس را نپردازد به احتمال فراوان با جريمه سنگين ترى از سوى فيلا (فدراسيون بين المللى كشتى) رو به رو خواهد شد».

رسيدگى به اتهامات دوپينگى
... و در آخرين نشست سال دست اندر كاران ورزش با حضور محمد على آبادى، رئيس تربيت بدنى و معاون رئيس جمهورى اسلامى و مسولان كميته ملى المپيك و فداسيون ها قرار بر اين شد كه لايحه عضويت ايران در كنوانسيون بين المللى مبارزه با دوپينگ تنظيم شود تا به تصويب دولت برسد.
به گزارش ايرنا در اين جلسه كيومرث هاشمى، معاون سازمان تربيت بدنى و عضو كميته ويژه مديريت موقت فوتبال اعلام كرد: «اتهامات دوپينگ در ايران در دادگاه ها رسيدگى مى شود».
حال بايد منتظر بود تا مشخص شود اين عضويت هم جنبه تشريفاتى دارد و يا براى نجات ورزشكاران از خطر مرگبار دوپينگ، در داخل ايران هم حركتى صورت مى گيرد.

ايران
تحقيق
صفحه اول
داستان
طنز
از شما چه پنهان
يك زندگى
مقاله ها
گزارش
گفتگو
بازتاب
جهان
شعر
از لابلاى متون
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   داستان   •   طنز   •   از شما چه پنهان   • 
•   يك زندگى   •   مقاله ها   •   گزارش   •   گفتگو   •   بازتاب   •   جهان   • 
•   شعر   •   از لابلاى متون   •   حوادث   •   فال هفته   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •