Nimrooz
Vol. 18, No. 921, February 23, 2007
سال هيجدهم - شماره ۹۲۱ - جمعه ۴ اسفند ۱۳۸۵
مقتدى صدر در ايران است
يكى از مشاوران نخست وزير عراق گفته است كه مقتدى صدر، روحانى تندروى شيعه عراقى، در ايران بسر مى برد.
سامى عسكرى گفت اين روحانى تا چند روز ديگر به عراق بازمى گردد و از عراق نگريخته است.
اين درحالى است كه مشاوران نزديك به مقتدى صدر تأكيد دارند كه وى در عراق است.
پيشتر مقامات آمريكايى گفته بودند كه مقتدى صدر عراق را ترك كرده است.
شايعات در مورد پناه بردن مقتدى صدر به ايران پس از اعلام به اجرا درآمدن طرح جديد امنيتى براى بغداد شدت گرفته است. انتظار مى رود كنترل و خلع سلاح طرفداران مقتدى صدر از جمله اقدامات در نظر گرفته شده در اين طرح جديد باشد.
سپاه مهدى تحت فرماندهى مقتدى صدر يكى از مهم ترين نيروهاى شبه نظامى در بغداد بشمار مى آيد و نظاميان آمريكا اين نيروها را يكى از بزرگترين خطرات براى نظم و قانون در بغداد مى دانند.
اما، مقتدى صدر متعهد شده كه در اقدامات دولت عراق بر عليه شورشيان عراقى دخالت نكند.
مقتدى صدر از جمله روحانيون مخالف حضور نظامى آمريكا در عراق بوده است. به گفته خبرنگاران، سپاه مهدى حدود شصت هزار عضو دارد و در گذشته، در مواردى با نيروهاى آمريكايى درگير شده است.
صدر در سال ۲۰۰۴ دو بار عليه نيروهاى آمريكايى دست به شورش زد اما پيروان او در انتخابات پارلمانى اخير شركت كردند و ۲۰ كرسى پارلمان را به خود اختصاص دادند.
طرفداران مقتدى صدر در دولت ائتلافى عراق شركت دارند و صدر براى مدتى در اعتراض به عمليات دولت عليه اين گروه، از شركت آنان در جلسات پارلمان و همكارى با دولت جلوگيرى كرد. با اينهمه، وى اخيراً به تحريم مشاركت در دولت و پارلمان پايان داد.
مقتدى صدر در سال هاى اخير چند بار از ايران ديدن كرده است.
وى در سفر يك سال قبل خود به ايران براى نشان دادن عمق همبستگى اش با مقام هاى جمهورى اسلامى تا آنجا پيش رفت كه گفت اگر ايران مورد هدف قرار گيرد، شبه نظاميان سپاه مهدى به كمك ايران خواهند شتافت.
ادعاها مبنى بر پناه گرفتن مقتدى صدر در ايران در حالى مطرح شد كه مقام هاى آمريكايى و عراقى در هفته هاى اخير فشار بر گروه هاى شبه نظامى شيعه را در تلاشى براى مهار خشونت هاى فرقه اى افزايش داده اند و به عنوان بخشى از آن تعدادى از اعضاى ارشد سپاه مهدى را بازداشت كرده اند.
دولت عراق در پى اعلام سياست جديد ايالات متحده مبنى بر افزايش شديد نيروهايش در عراق براى بهبود امنيت، وعده داده است كه با جديت عليه گروه هاى شبه نظامى، چه سنى و چه شيعه، وارد عمل شود.

ايران
تحقيق
صفحه اول
داستان
خواندنيها
طنز
از آنچه گفته اند
انگليس
مقاله ها
گزارش
بازتاب
ورزش
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
با نيمروز
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   ايران   •   تحقيق   •   صفحه اول   •   داستان   •   خواندنيها   •   طنز   • 
•   از آنچه گفته اند   •   انگليس   •   مقاله ها   •   گزارش   •   بازتاب   •   ورزش   • 
•   شعر   •   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   با نيمروز   •   حوادث   •   فال هفته   • 
•   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •