بركنارى سازمان دهنده كنفرانس مونيخ به علت سخنرانى لاريجانى
دولت آلمان از گفت و گو براى بركنارى سازمان دهنده كنفرانس امنيتى مونيخ، به علت حضور و سخنرانى ضد آمريكايى على لاريجانى خبر داد.
دولت آلمان روز جمعه شانزدهم فوريه اعلام كرد كه در رابطه با حضور وسخنرانى على لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى ايران در كنفرانس امنيتى مونيخ، موضوع بركنارى سازمان دهنده اين كنفرانس مطرح شده است.
به گزارش مجله اشپيگل، اقدام هورست تلتشيك در اجازه به سخنرانى على لاريجانى كه به شدت ضد آمريكايى بود، موجب ناخشنودى مقام هاى آلمان شده است.
در كنفرانس مونيخ در باره سياست هاى امنيتى، امسال ولاديمير پوتين رئيس جمهورى روسيه و رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا نيز سخنرانى كردند.
على لاريجانى در سخنرانى خود، جامعه جهانى را به انعطاف ناپذيرى در مقابل برنامه هسته اى ايران متهم كرد و به علت خوددارى از پاسخ به پرسش هائى در باره هولوكاست و تعليق غنى سازى اورانيوم ايران، موجب شگفتى شركت كنندگان شد.
به نوشته اشپيگل، از آقاى تلتشيك مشاور سابق هلموت كهل صدر اعظم پيشين آلمان خواسته شده كه پس از كنفرانس سال ،۲۰۰۸ از مقام خود استعفا دهد.
اولريش ويلهلم سخنگوى دولت آلمان گفته است تصميم در اين باره با هماهنگى آقاى تلتشيك اتخاذ خواهد شد.
با اين حال آقاى تلتشيك در مصاحبه با روزنامه مونشنر مركور چاپ آلمان، از انتقادها در ابن رابطه اظهار بى اطلاعى كرده و گفته است: «اين يك كنفرانس خصوصى بوده. آنها مى توانند كمك هاى مالى خود به كنفرانس را قطع كنند، اما نمى توانند من را بركنار كنند.»
به گفته آقاى تلتشيك، اين ايده خود وى بوده كه سال ۲۰۰۸ از مقام خود كناره گيرى كند.