بر اساس يك نظر سنجى، يك سوم مردم بريتانيا از منع استفاده از روبنده مسلمانان در اماكن عمومى حمايت مى كنند.
در اين نظرسنجى كه توسط مركز بازاريابى ارتباطات (ICM) براى بى بى سى صورت گرفته است، شش نفر از هر ده نفر با ممنوعيت روبنده در فرودگاه ها وباجه هاى كنترل گذرنامه موافق بوده اند.
گروه هاى اسلامى مى گويند اين يافته ها ممكن است بازتاب نارضايتى مردم از استفاده از روبنده به دليل تصوير منفى كه رسانه ها ازآن نشان داده اند، باشد.
در اكتبر گذشته جك استرا، رئيس فراكسيون اكثريت در مجلس عوام هبر مجلس اعيان بريتانيا گفت كه از موكلان زن خود درخواست كرده است كه در هنگام ملاقات با وى روبنده خود را بردارند.
اين سخنان بحث هاى دامنه دارى دراين كشور برانگيخت.
در اين مطالعه از يك نمونه ۱۰۰۴ نفرى كه نمايانگر جامعه بريتانيا محسوب مى شوند پرسيده شده بود كه آيا آنها ازممنوعيت دولتى استفاده از روبنده توسط زنان مسلمان كه صورت آنها را در اماكن عمومى مى پوشاند، پشيبانى مى كنند؟
حدود سى و سه درصد از پاسخگويان گفته اند كه از اين ممنوعيت پشتيبانى خواهند كرد و پنجاه و شش درصد نيز گفته اند كه مخالف آن هستند و فقط كمتر از ده درصد ديگر گفته اند كه نمى دانند.
در پاسخ به سوال ديگرى كه نظر آنان را در باره ممنوعيت روبنده در شرايط خاص پرسيده شده بود، شصت و يك درصد از ممنوعيت در فرودگاه ها در هنگام كنترل پاسپورت، پنجاه و سه درصد در دادگاه ها و پنجاه و سه درصد در مدارس پشتيبانى كرده اند.
آموزش همگانى
حدود ۴۱ درصد از پاسخگويان گفته اند كه از ممنوعيت روبنده در محل كار پشتيبانى مى كنند در حالى كه ۵۶ درصد گفته اند با اين ممنوعيت در شبكه ترابرى همگانى مخالف هستند.
راجانرا اختر از مجمع حراست از حجاب مى گويد كه او اين يافته را «مثبت» قلمداد مى كند زيرا نشانگر آن است كه «اكثريت قابل توجهى از مردم... معتقدند كه زنان بايد مجاز به پوشيدن هر چيزى كه مايل هستند، باشند.»
او به برنامه امروز شبكه چهار راديو بى بى سى گفت كه يك سوء تفاهم عمومى در اين باره وجود دارد كه زنان مسلمانى كه روبنده مى زنند، مجبور به اين كار هستند در حالى كه در عالم واقعيت، تنها «اقليت بسيار بسيار ناچيزى» مجبور به اين كار هستند.
او مى گويد: «ما به عنوان مسلمان، نيازمنديم كه مردم را در اين باره آموزش دهيم و مطمئن شويم كه همه به خوبى درك مى كنند كه حجاب يك انتخاب است.»
وى مى گويد: «ما در بريتانيا زندگى مى كنيم، جامعه اى دمكراتيك كه اكثريت گسترده اى از مردم در اين كشور بطور كامل به آن احترام مى گذارند و در رشد آن نقش دارند.»
رويكرد «نگرش عمومى»
زرين روحى احمد، مدير اجرايى مجمع مسلمانان بريتانيا مى گويد كه او با توجه به جنجال رسانه ها در باره روبنده از نتايج اين مطالعه شگفت زده نشده است.
وى ادامه مى دهد: «اگر امنيت در خطرباشد، مثلا در فرودگاه، البته روبنده بايد برداشته شود. اگرعملكرد فرد در انجام وظايفش مثلا در مدرسه را تحت الشعاع قرار دهد، اين به خود فرد بستگى دارد كه بخواهد به كارش ادامه دهد يا خير.»
وى مى گويد كه او از مباحثه در باره روبنده استقبال مى كند زيرا راهى بالقوه براى از ميان برداشتن مرزهاى ميان مسلمانان و ساير مردم است.
ولى وى تأكيد مى كند كه در برخى مواقع مباحثه در اين مورد و از جمله در ميان جوامع مسلمانان سخت تر شده زيرا در برخى موارد رسانه ها در باره اين موضوع با تناسب درستى برخورد نمى كنند.