مشكلات چند ساله اخير كه از ناحيه اسلامى هاى متعصب بويژه تروريست هاى وابسته به سازمان ها و گروه هاى اسلامى براى غرب به وجود آمده، كشورهاى اتحاديه اروپا را بر آن داشت از اروپاى چند مذهبى، اروپاى مسيحى بسازند. پيشنهاد اين ايده را درسه سال گذشته برلوسكونى نخست وزير پيشين ايتاليا در گوش يو هانس پال پاپ اعظم لهستانى خواند و بعد با انتقاد اكثر كشورهاى عضو اتحاديه اروپا گرچه حرف خود را پس نگرفت آنرا دنبال نيز نكرد.
حال يك پاپ اعظم آلمانى با اعتقادات شديد بنيادگرايى بر تخت رهبرى كليساى جهان كاتوليك نشسته و مطرح كردن طرح برلوسكونى از سوى خانم مركل صدراعظم آلمان برايش چون وحى منزل است زيرا اروپا درگير شهروندان مسلمانى است كه در سال هاى پيش تابعيت كشورهاى اروپائى را پذيرفته اند و تعداد زيادى از آنها مشغول تربيت تروريست خانگى هستند.
بررسى هاى سازمان هاى اطلاعاتى كشورهاى اتحاديه اروپا نشانگر اين واقعيت است كه جوانان نسل دوم و سوم مسلمانان افراطى طعمه گروهاى سنت گراى اسلامى شده و در نهايت چون آدم ساخته شده آهنى «روبات» عمل مى كنند. طى ده سال گذشته ما شاهد كاهش تعداد مسيحيان و حضور آنها در كليساها بوديم و آمارهاى موجود نشان ميدهند كليساها به ورشكستگى رسيده و برخى از آنها مجبور به فروش ملك و خود كلسيا شده اند. حال مشاهده مى شود حدود يك سال است كه مردم بيش از گذشته به كليسا ميروند و به مراسم دينى علاقمند شده اند.
اما بى اعتنائى به كليسا خطرى است كه جامعه بى دين و بى خيال اروپايى را تهديد مى كند و چون اين خطر هنوز هم جامعه اروپا را تهديد ميكند، خانم مركل كه از سال آينده رياست اتحاديه اروپا بعهده وى گذاشته خواهد شد، بهترين برگ برنده را براى يكپارچگى دين در اروپا كه همان نغمه گذشته برلوسكونى است، در دست دارد.
اكنون تعداد زيادى از مفسرين و متخصصين امور دينى با شروع گفتار و بررسى دين هاى مختلف در راه بدست آوردن اين نتيجه كه كدامين دين براى يك جامعه مترقى موجب نگهدارى و استحكام دين در اقشار مختلف شده و در نتيجه مردم را به راه اخلاقيات هدايت ميكند، هستند. ماحصل اين بررسيها در سال آينده اند پايه مذاكرات پاپ آعظم بنديك شانزدهم با خانم مركل براى گنجانيدن دين مسيح در قانون اساسى اروپا خواهد بود. خانم مركل سنگر مقاومت خود را در مقابل كشورهاى شمال اروپا با حمايت بيدريغ لهستان و ايتاليا قبلأ محكم و تا حدودى غير قابل نفوذ كرده است.
دانشمندان دين شناس اروپا در حال تجزيه و تحليل اصول اديان مختلف براى شناسايى اخلاقيات و حمايت هاى انسانى آنهاهستند. در بحث و جدلى كه هفته گذشته نشريات علمى و فرهنگى را بخود مشغول داشت، صحبت از اين بود كه آيا اخلاقيات و انسان دوستى عيسى مسيح در خور انسان متمدن كنونى هست؟ در چند تن از صاحبنظران گفته اند: مسلم اين است كه دين اسلام از اخلاقيات خاص قوانين خود برخوردار است كه توسعه آن در جامعه مدرن امروز و حقوق انسانها براى اروپا مضر است.
تاكنون نتيجه گيرى آنچنانى از گفتگوهاى علمى فرهنگى دانشمندان حاصل نشده.
آلمان ۴ ميليون بيسواد دارد
خانم شوان وزير آموزش آلمان موضوع مبارزه با بيسواى را در اين كشور به عنوان اصل مهم برنامه آينده خود خواند و اظهار داشت: در بودجه سال آينده براى مبارزه با بيسوادى ۳۰ ميليون يورو تخصيص داده شده و با اين پول به شدت به مبارزه با بيسوادى خواهد رفت.
در آلمان ۴ ميليون بيسواد وجود دارد كه از خواندن و نوشتن بى بهره اند. بر اساس گزارش اداره كل آمار كشوراز هر بيست نفر يك نفر در آلمان قادر به خواندن و نوشتن نيست. گزارش وزارتخانه مزبور حاكى است كه فرزندان خانواده هاى كولى و كسانى كه در كشورهاى شرق اروپا زندگى ميكرده اند و يا افرادى از خانواده هاى آلمانى هستند كه پدران و مادرانشان سواد چندانى نداشته و مشكلات زياد اجتماعى داشته اند.
در آينده نزديك مراكز تدريس زبان آلمانى كه مدارس ملى (Volksschule) ناميده ميشوند براى رسيدن به اين هدف كلاسهاى بيشترى در اختيار مردم خواهند گذاشت. در گذشته نيز دولت شرودر مبارزه با بيسوادى را پى گيرى كرد ليكن نتيجه چندان مطلوبى بعلت ورود تعداد زيادى خانواده يوگوسلاوى و كولى نداشت و آنچنان موفق نبود.
سختگيرى از پناهجويان در ارتباط با تروريست
شدت سخت گيريهاى اخير براى پناهجويان بلاتكليف (با اقامت تحملى) نويسنده روى خط آلمان را بر آن داشت در دواير دولتى گذرى كند و از كارمندان مسئول علت آنرا جويا شود.
در گفتگوهاى مختلف گفته شد، در گذشته سياست دولت در قبال پناهجويان بسيار ليبرال بود. نتيجه اجراى اين برنامه ورود تعداد زيادى مسلمان از كشورهاى آفريقا و آسيا به آلمان بود. اين افراد در حقيقت اوپوزيسيون كشور خود را در خارج تشكيل ميدادند و در حقيقت اين چنين نيز بود. اما اين افراد بعد از گذشت سالها و بدست آوردن گذرنامه پناهجويى و آلمانى و تحصيل در دانشگاهها به گذشته خود بازگشتند و تعدادى از آنها منكر سيستم غربى و آزادى هاى حاصل آن شدند تا حدى كه به گروه هاى خشونت گرا و اسلامى پيوستند. در واقع ما در دامن خود تروريست تربيت كرديم كه آنها را تروريست خانگى مى ناميم. بسيارى از كشورهاى اتحاديه اروپا از ما خرده ميگيرند كه آلمان گهواره تربيت و نشو تروريست در اروپا است. از اين رو دولت مدتى است كه محافظه كار شده و حاضر نيست به اين زودى ها پناهندگى فردى را قبول كرده به وى اجازه دائم براى ماندن در آلمان بدهد.
يكى ديگر از كارمندان مسئول پيرامون همين مشكل گفت: بالاخره محيط به گونه اى مستعد شده تا حداقل آنهايى كه بلاتكليف هستند خاك آلمان را ترك كنند.
چنانچه ما در گذشته نيز نوشتيم تا پايان سال جارى و شايد تا ماه اكتبر تكليف اين پناهجويان روشن شود.
مشكلات پناهجويان سوئيس
كانون دموكرات پناهندگان سوئيس فعاليت هاى خود را براى كمك به پناهجويان با تشكل ايرانيان گسترش ميدهد. اين كانون مدت زيادى است در كشور سوئيس فعال است و با بسيارى از نويسندگان و متخصصين امور سياسى در غربت رابطه مستقيم دارد.
آقاى مجيد مشيدى رئيس كانون مزبور در گفتگويى با نيمروز اظهار داشت: ما مرتب با پناهجويان مقيم سوئيس تماس داريم و آنها نيز مانند پناهجويان در آلمان مشكل دارند و بهمين علت اخبار صفحه روى خط آلمان براى ما نيز جالب و خواندنى است. وى گفت در گذشته به پناهجويان خيانت شده و متأسفانه در حال حاضر مشكلات اين دسته از ايرانيان ناشى از خطاهاى گذشته است.
جواد مشيدى ادامه داد و گفت متأسفانه برداشتهاى غلط و نگرشهاى غير سياسى به مسئله پناهجويى باعث تنش هاى فعلى شده است. وى اضافه كرد: ما در كشور سوئيس مايل هستيم با صفحه روى خط آلمان تماس داشته باشيم و خواهش كنيم خبرهاى مربوط به قوانين پناهجوئى و همچنين خبرهاى پناهجويان ايرانى كشور سوئيس نيز در اين صفحه چاپ شود.
تشكل انجمن مسيحيان ايرانى
انجمن (بنياد) مسلمانان مسيحى شده در يك جلسه مشورتى و تحقيقى پيرامون دين و سنت گرايى در جمع پناهجويان بويژه پناهجويان ايرانى كه به دين مسيح گرويده اند اعلام كرد بزودى در يك نامه سرگشاده به پاپ اعظم بنديكس شانزدهم رهبر كليساى كاتوليك در روم و مسئول كليساى پروتستان در آلمان اين دو شخصيت را متوجه مشكلات مسلمانانى كه به دين مسيح گرويده اند خواهد كرد.
مدير عامل اين بنياد غير انتفاعى در حضور جمعى از اعضاء و شركت كنندگان دراين جلسه اضافه كرد. كسانى كه دين اسلام را بخاطر عدم رعايت حقوق بشر، تساوى حقوق زن و مرد و هم چنين اعمال تروريستى بر عليه مردم بيگناه، ترك كرده اند از سوى هيچ مقام و حزبى در اروپا و آلمان حمايت نميشوند. ما اولين انجمن را در اروپا براى اتحاد اين افراد تشكيل داده و آن را به ثبت رسانده ايم تا بتوانيم در مقابل دستگاههاى ادارى ادارات امور خارجيان اروپا مقابله كنيم.
طرفداران تلويزيون حزب الله در آلمان
تبليغات شديد فرستنده تلويزيونى المنار دستگاه سخن پراكنى حزب الله لبنان بين اعراب بويژه لبنانى هاى آلمان طرفدار زيادى پيدا كرده است. تلويزيون آلمان در بخش مونيتورينگ خود طى گزارش مفصلى از فعاليت اين فرستنده خبر داد كه بيشتر اعراب مقيم آلمان حتى كسانى كه چندان تعصبات مذهبى ندارند، برنامه هاى اين تلويزيون را با دقت دنبال كرده به آن افتخار ميكنند.
ساختمان فرستنده مزبور در لبنان چندى پيش بوسيله هواپيماهاى ارتش اسرائيل بمباران شده و از بين رفت. حال كسى نميداند اين فرستنده از كجا برنامه هاى خود را پخش ميكند.
لبنانى هاى آلمان در بخش مونيتور و مصاحبه آن از حقايقى كه اين فرستنده پخش ميكند صحبت كرده ميگويند. ما تا كنون خيال ميكرديم اسرائيل در جنگ برنده شده در حاليكه اين فرستنده حقيقت را بازگو كرده و ثابت ميكند مردم لبنان جنگ را برده و اسرائيلى ها بازنده اند.
ديپلمات مسئول خاورميانه وزارت كشور آلمان در مصاحبه اى با تلويزيون آلمان اظهار داشت: از نظر قانونى بيشتر مطالب و گزارشهاى اين فرستنده عارى از حقيقت بوده و به انتشار مطالبى مى پردازد كه مردم را گمراه ميكند. طبق قانون ما بايد اين فرستنده را ممنوع كنيم اما چون اجازه پخش از كشور ديگرى دارد و از آلمان پخش نمى شود، ما كارى از دستمان ساخته نيست.
افزايش نسبى ورود پناهجو
ورود پناهجو در ماه گذشته نسبت به ماه جولاى افزايش يافت. وزارت كشور اعلام كرد در ماه آگوست ۱۸۹۹ نفر تقاضاى پناهندگى كرده اند كه نسبت به ماه قبل از آن ۵۰۹ نفر بيشتر بوده است. در همين آمار آمده است اين ميزان نسبت به ماه مشابه سال گذشته ،۲۱ ۶ در صد كاهش نشان ميدهد.
در ماه گذشته با وجود مشكلات سياسى دولت احمدى نژاد و گرانى بيحد در ايران، ايران از رده دهم تعداد پناهجويان خارج شده و تعداد ورودى از اين كشور بسيار كم بوده است. بيشترين افراد از صربستان و مونته نگرو سپس از تركيه و عراق وارد شده اند. در ماه گذشته به ۲۴۲۲ پرونده رسيدگى شده، به ۱۴ نفر قبولى ماده ۱۶ آ، ۷۵ نفر ماده ۶۰ آ و ۶۲ نفر ماده ۶۲ تبصره هاى ،۲ ،۳ ۵ و ۷ تعلق گرفته است.
افزايش درآمد سرانه ملى
ميشائيل كلوز وزير اقتصاد كشور از حزب سوسيال مسيحى (حزب ايالت بايرن و هم پيمان حزب خانم مركل) طى نطقى در پارلمان بوندس تاگ پيرامون بودجه ۲۶۷ ميلياردى كشور در سال آينده اظهار داشت: افتصاد كشور رو به بهبود ميرود و پيش بينى در آمد سرانه ملى به ميزان ،۱ ۶ درصد شده بود كه به ،۲ ۴ درصد رسيده و اين روند ادامه خواهد يافت. وى از اصلاحات قوانين مالياتى كشور و افزايش ماليات بر فروش از ۱۶ درصد به ۱۹ درصد در سال آينده دفاع كرد و گفت: افزايش ماليات در سال آينده از قدرت خريد مردم نخواهد كاست. در بخش ساختمان بازار رونق گرفته و صادرات كشور بيش از ۱۳ درصد افزايش داشته است.
وزير اقتصاد در مصاحبه اى با راديو آلمان پيرامون برنامه هاى آينده كشور گفت. آلمان موتور رشد اقتصادى اروپا است. رشد آلمان باعث رشد ديگر كشورها خواهد شد. ما در حال حاضر بزرگترين كشور صادر كننده جهان هستيم و ابزار و ماشين آلات آلمان در بازار هاى دنيا طرفدار دارد و ما اين بر ترى را حفظ كرده ايم.
پر اشتاين بروك وزير امور دارايى نيز از برنامه مالى كشور دفاع كرد و گفت: طى سال جارى دولت حدود ۲۲ ميليارد قرض خواهد كرد در حاليكه پيش بينى ميشد كه اين رقم به ۳۳ ميليارد يورو برسد. افزايش درآمد صندوق كار صرف كاهش قروض دولت و رسيدگى به مشكل بيكاران خواهد شد.
iradj.rabii@freenet.de