سناريوهاى اعتراف گيرى جديد؟
ادامه بازداشت دانشجويان
در حالى كه سازمان عفو بين الملل روز جمعه از همگان دعوت كرد با ارسال نامه هائى به وزير اطلاعات و رئيس قوه قضائيه، خواستار آزادى دانشجويان اخيراً بازداشت شده شوند، اكبر محمدى دانشجوى زندانى سابق نيز مجددا روز گذشته در منزل خود دستگيرشد.
در اعتراض به اين وضعيت، ششمين روز تحصن اعضاى شوراى مركزى انجمن اسلامى دانشجويان دانشگاه صنعتى اميركبير تهران نيز برگزار شد. اين تحصن بنا به گفته احسان منصورى، از اعضاى شوراى مركزى انجمن اسلامى دانشجويان در روزهاى آينده و تا زمان آزادى ياشار قاجار و عابد توانچه ادامه خواهد داشت.
ياشار قاجار دبير انجمن اسلامى دانشجويان دانشگاه امير كبير و عابد توانچه عضو شوراى مركزى اين انجمن، بدون ارائه حكم قضائى به صورتى غيرقانونى ۱۶ روز قبل دستگير شدند. اين بازداشت ها در حالى انجام گرفت كه نهادهاى امنيتى اطلاعاتى از بيرون از دانشگاه تلاش مى كردند با استفاده از بسيج دانشجويى و نهاد نمايندگى ولى فقيه، مانع جدى سر راه فعاليت تشكل هاى دانشجويى در دانشگاههايى چون امير كبير ايجاد كنند. در نتيجه اين اقدامات فراقانونى، اعتراضات دانشجويان اوج گرفت و دانشجويان موفق شدند انتخابات انجمن اسلامى را در غياب دو عضو برجسته خود برگزار كنند.
چند روزى از محل بازداشت و مرجع دستگيرى ياشار قاجار و عابد توانچه، خبر موثقى در دست نبود، تا اينكه وكيل مدافع آنها محل بازداشت را بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات ذكر كرد. در حال حاضر ياشار قاجار و عابد توانچه در سلول انفرادى و تحت بازجوئى قرار دارند. محمد على دادخواه، امكان ملاقات با آنها را نيافته و تنها توانسته از محل تشكيل پرونده و محل بازداشت آنها آگاهى پيدا كند.
بازپرس شعبه ۱۴ بازپرسى دادگاه انقلاب نيز در پاسخ به وكيل مدافع دو دانشجوى مذكور، دليل عدم امكان ملاقات را، انجام تحقيقات مقدماتى اعلام كرده است. «تحقيقات مقدماتى» كه بسيارى از دانشجويان از آن به عنوان سناريوى اعتراف گيرى از دانشجويان در آستانه ۱۸ تيرماه نام مى برند.
بنا بر رويه عمول، در اين اعتراف گيرى ها، فعالان سياسى، دانشجويى و مطبوعاتى بعد از دستگيرى مدت ها در سلول انفرادى و تحت بازحوئى هاى سنگين قرار مى گيرند و سپس وادار مى شوند تا در برابر دوربين هاى تلويزيونى اعتراف كنند كه با محافل بيگانه در تماس بوده و از اين بابت پشيمان شده اند.
خبرنامه امير كبير كه توسط انجمن دانشجويان دانشگاه امير كبير اداره مى شود در همين رابطه مى نويسد: «موبايل عابد توانچه در دست يكى از مسئولان زندان اوين قرار گرفته و وى با استفاده از اين موبايل با خانواده اين دو نفر تماس مى گيرد. اما نكته جالبتر آن است كه وى با استفاده از اين موبايل اقدام به تماس گرفتن يا ارسال SMS براى اعضاى انجمن اسلامى دانشجويان پلى تكنيك مى نمايد و آنها را تهديد به بازداشت و برخورد با خانواده شان مى كند و يا به آنها فحاشى مى نمايد.»
طى دو هفته گذشته همچنين چندين بار گروه هائى با هويت نامعلوم به منزل برخى دانشجويان مراجعه كرده و به تهديد خانواده هاى دانشجويان پرداخته اند. گروه هاى موازى امنيتى و شبه نظامى پيش از اين نيز در اقداماتى مشابه، به ويژه در دانشگاه شهيد رجايى با تهديد خانواده دانشجويان تلاش كرده بودند با روشى غير قانونى و غير اخلاقى فضاى دانشگاه را در اختيار بگيرند.
بازداشت اكبر محمدى
اكبر محمدى روز گذشته رأس ساعت يك و بيست دقيقه بعدازظهر توسط ۵ مأمور كه خود را ضابطين قوه قضائيه معرفى كردند، به شكلى توهين آميز دستگير شد. مأموران كه قصد داشتند به اكبر محمدى دستبند بزنند با مقاومت او مواجه شده و از اين كار خوددارى كردند.
اكبر محمدى در پى حوادث ۱۸ تيرماه ۱۳۷۸ در تهران دستگير و به اعدام محكوم شد. اين حكم با دو درجه تخفيف به پانزده سال كاهش يافت. او كه در تابستان سال ۱۳۸۳ به دليل آسيب ديدگى هاى شديد در زندان و ابتلا به چند بيمارى خطرناك به صورت مشروط آزاد شده بود در حال حاضر در زندان اوين به سر مى برد.
محمد محمدى پدر اكبر محمدى به روز گفت: «من به خاطر ناراحتى قلبى به بيمارستان رفته بودم و زمانى كه به منزل برگشتم به من گفتند اكبر را به دادستانى آمل برده اند، وقتى مراجعه كردم ديدم پسرم در اتاق آقاى مهرى دادستان آمل نشسته است. آنها مبلغ ۵۰ هزار تومان از من گرفتند و گفتند اين هزينه انتقال پسر شما به تهران است.»
پدر محمدى كه با صدايى لرزان و ناراحت صحبت مى كند، مى گويد: «روشن نيست كه چرا به اين نحو اكبر را گرفتند. آيا به خاطر ۱۸ تير است يا فوتبال؟ و آيا چنانچه او را احضار مى كردند به تهران نمى رفت كه اينگونه وارد منزل شدند؟»