Nimrooz
Vol. 17, No. 846, August 12, 2005
سال هفدهم - شماره ۸۴۶ - جمعه ۲۱ مرداد ۱۳۸۴
ايران آماده ادامه مذاكرات هسته اى است
در حالى كه نخستين روز از نشست اضطرارى آژانس انرژى اتمى برگزار شده است تا تصميم جمهورى اسلامى مبنى بر ازسرگيرى برنامه هاى هسته اى را بررسى كند، هر دو طرف ايرانى و اروپايى گفته اند كه مايل به ادامه مذاكرات هستند.
سيروس ناصرى، سرپرست گروه مذاكره كننده ايران در وين، پس از پايان جلسه نخست شوراى حكام به خبرنگاران گفت ايران به ادامه مذاكرات با فرانسه، بريتانيا و آلمان تمايل دارد، اما تنها در صورتى كه شرايط اين مذاكرات، براى جمهورى اسلامى رضايت بخش باشد.
مقامات بلندپايه سه كشور اروپايى، كه مذاكرات هسته اى با جمهورى اسلامى را دنبال مى كنند ناخرسندى خود را از تصميم ايران براى ازسرگيرى فراورى اورانيوم در تاسيسات هسته اى اصفهان اعلام كرده اند.
ايران روز دوشنبه اعلام كرد كه با شكسته شدن پلمب تاسيسات هسته اى اصفهان، فراورى اورانيوم را از سر گرفته است.
ناصرى تأكيد كرد كه پيشنهاد ايران براى حل مناقشه هسته اى از طريق افزايش بازرسى هاى آژانس انرژى اتمى «هنوز روى ميز است» و تهران آمادگى دارد كه در چارچوب همان پيشنهاد به ادامه مذاكرات بپردازد.
او همچنين گفت ايران ممكن است برخى فعاليتهاى هسته اى ديگر را نيز كه بر اساس توافق ماه نوامبر سال ۲۰۰۴ با اتحاديه اروپا به تعليق درآورده بود، از سر بگيرد.
در عين حال محمود احمدى نژاد، رئيس جمهور جديد ايران ساعاتى پيش از نشست اضطرارى آژانس انرى اتمى، اعلام كرد كه «ابتكارات و پيشنهادات جديدى» براى حل كشمكش هسته اى ايران با غرب دارد كه پس از استقرار دولت خود ارائه خواهد داد.
احمدى نژاد گفت ايران آماده ادامه مذاكرات با اروپاست اما پيشنهادهاى اخير سه كشور اروپايى را كه از سوى ايران رد شده است، «توهين آميز» توصيف كرد.
پيشتر بسيارى از تحليلگران، تهديدهاى ايران در مورد از سرگيرى برنامه غنى سازى اورانيوم را به منزله پايان تلاشهاى اتحاديه اروپا براى مذاكره با ايران ارزيابى مى كردند.
اما روز سه شنبه، فرانسه به نمايندگى از اتحاديه اروپا گفت كه هنوز حل مناقشه هسته اى ايران از طريق مذاكره امكان پذير است.
جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا نيز اعلام آمادگى ايران براى ادامه مذاكرات را اقدام سازنده اى دانست اما بدگمانى عميق خود را از مقاصد ايران كه به گفته او به دنبال توليد تسليحات هسته اى است، ابراز كرد.
او هشدار داد كه اگر ايران با پيشنهادهاى اتحاديه اروپا موافقت نكند ممكن است با تحريمهاى سازمان ملل روبرو شود.
آمريكا همواره ايران را به تلاش براى دستيابى به سلاح اتمى متهم كرده و از ارجاع پرونده هسته اى جمهورى اسلامى به شوراى امنيت سازمان ملل متحد حمايت مى كند، اما ايران تأكيد مى كند كه برنامه هسته اى خود را تنها با اهداف صلح آميز و غيرنظامى پى مى گيرد.
برخى كشورهاى غربى هشدار داده اند كه پرونده هسته اى ايران ممكن است به شوراى امنيت ارجاع شود. اما شمارى ديگر از اعضاى آژانس انرژى اتمى بر اين نظر هستند كه چنين اقدامى ممكن است به انزواى جمهورى اسلامى، همچون كره شمالى منجر شود و اثر مخربى به بار آورد.
اندكى پس از آغاز نشست شوراى حكام، روسيه كه عمده ترين شريك رسمى ايران در برنامه هاى هسته اى است، از جمهورى اسلامى خواست تا بلادرنگ فراورى اورانيوم را متوقف كند و به همكارى با آژانس انرژى اتمى ادامه دهد.
وزارت خارجه روسيه در بيانيه اى اعلام كرد كه از لحاظ فنى ايران نيازى به فراورى اورانيوم ندارد زيرا روسيه موافقت كرده است كه سوخت هسته اى مورد نياز براى تنها نيروگاه هسته اى ايران در بوشهر را تامين كند.
نيروگاه بوشهر در چارچوب يك قرارداد هشتصد ميليون دلارى توسط روسيه ساخته شده و قرار است از سال آينده به بهره بردارى برسد.
در حالى كه همزمان با نشست شوراى حكام آژانس انرژى اتمى، فشار بين المللى بر جمهورى اسلامى بالا گرفته است، وزارت خارجه روسيه در بيانيه خود اظهار داشت كه وضعيت كنونى را «بازگشت ناپذير» نمى داند و براى تغيير آن تلاش خواهد كرد.

صفحه اول
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
انگليس
خواندنى ها
اينترنت و وبلاگ
مقاله ها
جدول
گزارش
بازتاب
جهان
ايران
افغانستان
داستان
تاريخ
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
آخر هفته
حوادث
خانواده
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   صفحه اول   •   اقتصادى   •   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   •   انگليس   • 
•   خواندنى ها   •   اينترنت و وبلاگ   •   مقاله ها   •   جدول   •   گزارش   •   بازتاب   • 
•   جهان   •   ايران   •   افغانستان   •   داستان   •   تاريخ   •   شعر   • 
•   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   آخر هفته   •   حوادث   •   خانواده   •   فال هفته   • 
•   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •