Nimrooz
Vol. 17, No. 839, June 24, 2005
سال هفدهم - شماره ۸۳۹ - جمعه ۳ تير ۱۳۸۴
شكايت از رفسنجانى در كانادا
يك مشاور سابق شركت نفت در ارتباط با زندان و شكنجه و دريافت رشوه، از رفسنجانى و پسرش مهدى به دادگاه عالى اونتاريو شكايت كرد
هوشنگ بوذرى، ايرانى- كانادائى، كه در مصاحبه با روزنامه فارس زبان شهروند چاپ كانادا ادعا مى كند توسط مقامات ايران در زندان جمهورى اسلامى بازداشت، شكنجه و براى نجات خود وادار به پرداخت رشوه شده است، شكايتنامه اى را عليه اكبر هاشمى رفسنجانى، مهدى هاشمى و چند تن از مقامات دولتى ايران تنظيم كرده و خواستار پيگرد قانونى و دريافت خسارت از اين افراد شده است.
هوشنگ بوذرى كه در دوران رياست جمهورى اكبر هاشمى رفسنجانى در مقام مشاور و مسئول روابط بين الملل در مجلس و در وزارت نفت ايران فعاليت مى كرد، ادعا مى كند كه بعد از سرباز زدن از پرداخت كميسيون ۵۰ ميليون دلارى به مهدى هاشمى پسر هاشمى رفسنجانى، ابتدا در زندان اوين، و سپس در بازداشتگاه توحيد ماه ها در انفرادى زندانى شده و تحت شكنجه و فشار روانى به پرداخت ميليون ها دلار رشوه به مقامات عاليرتبه ايران شده است.
در پرونده شكايتى كه به دادگاه عالى قضائى ايالت اونتاريو ارائه شده است، رفسنجانى و فرزند او مهدى و همچنين على فلاحيان، وزير پيشين اطلاعات و غلامحسين محسنى اژه اى، رئيس دادگاه ويژه روحانيت و نيز سه تن از كارمندان وزارت اطلاعات جمهورى اسلامى به آدمربائى، شكنجه، بازداشت و نيز اخاذى متهم شده اند و هوشنگ بوذرى خواستار پرداخت غرامت ۹ ميليون دلارى به خود و خانواده اش شده است.
اين مرد ايرانى كانادائى، كه دكتراى فيزيك هسته اى خود را از دانشگاه ايتاليا دريافت كرده است ادعا كرد در حاليكه در مقام مشاور و معاون وزارت نفت در پروژه هائى همچون نفت و گاز پارس جنوبى به كار مشغول بود، بعد از سرباز زدن از پرداخت رشوه ۵۰ ميليون دلارى به مهدى هاشمى ربوده، شكنجه و در بازداشتگاه هاى انفرادى به پرداخت رشوه هاى چند ميليون دلارى و واريز آن به حساب هاى ارزى مقامات جمهورى اسلامى شده است.
وى مى گويد دادگاه هاى كانادا، كليه اسناد و مدارك وى دال بر شكنجه و بازداشت و پرداخت رشوه براى نجات از زندان و نيز خروج از ايران را تائيد كرده اند. بر اساس قانون مصونيت دولت ها در كانادا، هوشنگ بوذرى نمى تواند دولت جمهورى اسلامى را در دادگاه هاى اين كشور به دادگاه بكشاند. گرچه طى دو سال گذشته بعد از تلاشهاى بسيار و تشكيل سازمانى به نام ائتلاف جهانى عليه شكنجه براى تغيير قانون مصونيت دولتها از كانادا به سازمان ملل متحد شكايت كرده است.
سازمان ملل متحد نيز ماه گذشته با هشدار به كانادا از مقامات اين كشور خواست دادخواست قربانيان شكنجه در اين كشور را با جديت بيشترى رسيدگى كند. آخرين اقدام آقاى بوذرى شكايت شخصى عليه افرادى كه در ربودن و زندانى كردن و شكنجه هفت ماهه او در زندان اوين و بازداشتگاه توحيد نقش داشتند بوده كه به دادگاه قضائى اونتاريو تقديم شده است.
مارك آرنولد، يكى از وكلاى آقاى بوذرى گفت اين يك شكايت شخصى براى اجراى عدالت است تا افرادى همچون هاشمى رفسنجانى و پسر او كه در اعمال شكنجه ها نقش داشتند به پاى ميز محاكمه كشيده شوند.
هوشنگ بوذرى در شكايت خود خواستار ۹ ميليون دلار خسارت ناشى از شكنجه و فشارهاى جسمى و روانى شده كه طى دوران بازداشت و پس از آن بر وى و خانواده اش وارد شده است. در شكايتنامه ۹ صفحه اى كه هوشنگ بوذرى و وكلاى او به دادگاه عالى اونتاريو ارائه كرده اند، از افراد نامبرده مورد شكايت خواسته شده است كه هرچه زودتر براى رسيدگى به اين امر به دادگاه مراجعه كنند.
يك مقام آگاه به مسائل حقوقى و قانونى گفت در صورت عدم حضور متهمان در دادگاه، براى رسيدگى به اين شكايت، شاكى قادر خواهد بود دارائى آنها را در كانادا به عنوان غرامت توقيف كند.

صفحه اول
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
خواندنى ها
مقاله ها
جدول
گزارش
بازتاب
خبرهاى ايران
داستان
تاريخ
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
تحقيق
با نيمروز
مقاله هاى ايران
آخر هفته
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   صفحه اول   •   اقتصادى   •   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   •   خواندنى ها   • 
•   مقاله ها   •   جدول   •   گزارش   •   بازتاب   •   خبرهاى ايران   •   داستان   • 
•   تاريخ   •   شعر   •   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   تحقيق   •   با نيمروز   • 
•   مقاله هاى ايران   •   آخر هفته   •   حوادث   •   فال هفته   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •