Nimrooz
Vol. 17, No. 833, May 13, 2005
سال هفدهم - شماره ۸۳۳ - جمعه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۸۴
امام زمان دلخور است
على مشكينى امام جمعه قم، در خطبه هاى نمازجمعه كه از راديوى ايران پخش شد، ضمن انتقاد از عدم وقوع اجماع نامزدهاى راست، پيشنهاد كرد: از همه كسانى كه مورد تأييد شوراى نگهبان قرار مى گيرند، خواهش مى كنم دور هم بنشينند و از بين خود يك نفر را انتخاب كنند و به مردم معرفى كنند و مردم هم به او رأى بالا و دندان شكن بدهند تا كشور پيشرفت كند.
مشكينى اضافه كرد: من انتظار دارم به زودى مردم از دودكش محل اجتماع آنان دود سفيد براى وحدت و همدلى مشاهده كنند، اگر از اختلاف آقايان به آينده كشور ضررى برسد، امام زمان ناراحت و مردم، بى عقيده خواهند شد.

مخالفان نامزدى نظاميان عقب افتادگى دارند!
محسن رضايى نامزد احتمالى نهمين دوره انتخابات رياست جمهورى با اشاره به اشكال برخى افراد در مورد ورود نظاميان به عرصه انتخابات گفت: آنها يا عقب افتادگى فكرى دارند يا از يك رقابت جدى مى ترسند.
به نوشته سايت بازتاب فرمانده پيشين سپاه پاسداران اضافه كرد: اين نشان ظرفيت بالاى مردم سالارى در ايران است كه نظاميان نيز مانند ديگر اقشار جامعه مى توانند در يك چرخه انتخاباتى حضور يابند.رضائى گفت: در كشور ما بسيارى از سياسيون به علت وضعيت خاص انقلاب، زمانى لباس نظامى پوشيدند و بعد از تغيير عرصه خدمت گذارى برخى مانند من دوباره لباس شخصى به تن كردند.

مير حسين مى آيد اگر...؟
بعضى از سايت هاى خبرى وابسته به محافظه كاران خبر داده اند كه عليرغم آن كه هنوز عوامل اصلى عدم كانديداتورى مير حسين موسوى وجود دارد؛ اما در صورت حمايت جدى هاشمى رفسنجانى از او در پشت پرده، حاضر است به صحنه انتخابات وارد شود.
به نوشته اين سايت ها شواهد حاكى از آن است كه مير حسين موسوى كه از آرمانگراترين چهره هاى چپ سنتى در ايران است شديدا براى ورود از سوى پاره اى از دوستانش زير فشار است ولى او معتقد است كه در صورت حضور و پيروزى هم به دلايلى امكان موفقيت نخواهد داشت.
بعضى از ناظران معتقدند در صورت عدم ورود هاشمى رفسنجانى به انتخابات به هر دليلى احتمال ورود مير حسين به انتخابات افزايش مى يابد و در صورت حمايت هاشمى حضور او قطعى خواهد بود.

تبليغ هاشمى در روزنامه هاى عرب
در روزهاى اخير برخى روزنامه هاى عرب زبان در اقدامى هماهنگ به انتشار گزارش هاى تبليغى به نفع هاشمى رفسنجانى پرداخته اند.
به گزارش سايت رويداد، در اين گزارش ها و اخبار روزنامه هائى همچون الحيات، الشرق الاوسط، السياسيه كويت و الرياض فعال بوده اند و ترجمه اين مطالب هم از سوى سايت هاى حامى هاشمى به صورت ويژه پوشش داده شده اند.
به نوشته رويداد برخى از حاميان مطبوعاتى هاشمى ارتباط خوبى با تعدادى از روزنامه هاى عرب زبان دارند.

ايثارگران و هاشمى
به نوشته سايت دريچه هفته گذشته تعدادى از اعضاى شوراى مركزى جمعيت ايثارگران با هاشمى رفسنجانى ديدار كرده ودر اين ديدار از وى درخواست كردند تا با استفاده از نفوذش باعث شود كه يكى از دو نفر لاريجانى يا ولايتى از انتخابات كنار رفته و آنان نيز ساير كانديداها را تشويق كنند تا به نفع قاليباف كنار روند.
در اين صورت با نيامدن هاشمى (كه مفروض جمعيت ايثارگران است) رقابت ميان كروبى نماينده چپ؛ لاريجانى نماينده راست و قاليباف با وجهه مستقل پديد خواهد آمد. دريچه اضافه مى كند كه از پاسخ هاشمى به ايثارگران خبرى در دست نيست ولى ظاهرا آنها از اين ديدار شادمان بيرون نيامده اند.

جنتى چگونه مى تواند بى طرف باشد
روزنامه جمهورى اسلامى در ستون جهت اطلاع خود نوشته كه محسن آرمين عضو شوراى مركزى سازمان مجاهدين انقلاب طى سخنانى در گردهمائى تبليغاتى به نفع مصطفى معين در همدان، احمد جنتى را به نقض بى طرفى در نظارت قانونى متهم كرد و گفت كسى كه براى حل اختلاف ميان كانديداهاى اصولگرايان تلاش مى كند چگونه ميتواند در اظهارنظر درباره صلاحيت كانديداهاى جناح مقابل، بى طرف باشد.
آرمين به نوشته جمهورى اسلامى در اين گردهمائى ضمن تشويق اصلاح طلبان براى شركت در انتخابات گفت اين انتخابات يك فرصت براى ماست كه بايد با حضور قوى خود عرصه را بر اقتدارگرايان تنگ نمائيم.

جنتى تست عقل لازم دارد
در همين رابطه ابراهيم يزدى رهبر نهضت آزادى در جمع مردم شهر اصفهان در مورد عملكرد شوراى نگهبان گفت: اعضاى اين شورا به علت دخالت هاى غيرشرعى و غير عرفى خود نبايد به فعاليت ادامه دهند و همانطور كه عاملان قتل هاى زنجيره اى مجبور به استعفا شدند اينها هم بايد استعفا دهند. به گزارش دى تى نيوز يزدى با رد انحلال شوراى نگهبان ادامه داد: ما نمى گوييم اين شورا منحل شود بلكه مى گوييم در اين مملكت كمبود روحانى كه نيست، اين شش تا را عوض كنند. البته اگر مشاركت حداكثرى مدنظر آقايان باشد؟
در پايان با اشاره به سخنان اخير جنتى درباره صدور حكم اعدام براى منافق نما ها يزدى گفت: در قديم علماى ما وقتى به سن وسالى ميرسيدند به اطرافيان خود مى گفتند ما را تست عقل كنيد ببينيد عقل ما بجاست يا نه؟ چون اگر فتوايى بدون عقل بدهيم مشكلات عظيمى پديد مى آيد؟

خالى بند نيستم
مهدى كروبى رئيس سابق مجلس و نامزد رياست جمهورى گفت: خالى بند نيستم و به وعده هاى خود عمل خواهم كرد، ساليان سال است كه تجربه اجرايى و مديريتى دارم و مطمئنم كه اگر وعده اى دادم از روى كار كارشناسى بوده است.
به گزارش ايسنا كروبى كه وعده اش در مورد اين كه در صورت پيروزى به هر ايرانى ماهى پنجاه هزار تومان خواهد داد باعث تمسخر او از سوى مردم شده گفت حاضرم در مورد تك تك برنامه هاى خودم با اصحاب نظر، مناظره برگزار و صحت ادعاهاى خود را به آن ها ثابت كنم.

در نيروى انتظامى، شكنجه نداريم
سرپرست نيروى انتظامى در نامه اى به رئيس قوه قضائيه، خواستار ارائه موارد نقض حقوق شهروندى توسط ناجا شد. سردار عبداللهى در اين نامه كه از سوى روابط عمومى ناجا در اختيار مطبوعات قرار گرفت با بيان اين كه موارد اشاره شده در سخنان رئيس قوه قضائيه متعدد است خواستار ارائه موارد نقض حقوق شهروندى و روشن شدن موارد اين نقض توسط ناجا شده است.
هاشمى شاهرودى رئيس قوه قضائيه هفته گذشته در همايش دادستان هاى سراسر كشور، از نيروى انتظامى نسبت به نقض حقوق شهروندى انتقاد شديد كرده و خواستار نظارت بيشتر دادسراها بر چگونگى عملكرد ضابطان دادگسترى از جمله ناجا شده بود.

عراقى ها و افغان ها در دادگسترى
به گزارش دى تى نيوز على اكبرمحتشمى گفته: «در قوه قضائيه، عناصر نفوذى و غير ايرانى وجود دارد و من اطلاعاتى دارم كه تعدادى از افراد موثر و قضات، تابعيت افغانى و عراقى دارند. در هر سفر خارجى آقاى خاتمى، قوه قضائيه يك حادثه ضد حقوق بشرى بوجود مى آورد كه نمى توان آن را اتفاقى يا كج سليقه اى دانست. جريان نفوذى، سيستم قوه قضائيه را فلج كرده است.
چند سال پيش سران نهضت آزادى را به اتهام براندازى دستگير كردند. من همان موقع واكنش نشان دادم و گفتم: اينها مجموعه افرادى هستند كه در طول عمر سياسى شان و حتى در زمان جوانى شان هيچ گونه حركتى راديكالى نداشته اند و فعاليت شان در چارچوب قانون بوده است، حالا شما شرم نمى كنيد كه چنين ادعايى داريد؟» محتشمى كه رئيس ستاد انتخاباتى مهدى كروبى است اضافه كرده: قوه قضائيه يك دستگاه به شدت بيمار است و تنها راه اصلاح قوه قضائيه اين است كه ريشه هاى نفوذ بيگانه، شناسايى شود و در آن يك جراحى دقيقى صورت بگيرد.

پنتاگون وجود طرح نظامى عليه ايران را رد كرد
روزنامه عرب زبان الحيات، چاپ لندن، نوشت: مقام هاى آمريكا در گزارش محرمانه وزارت دفاع (پنتاگون)، وجود يك طرح نظامى در اين كشور بر ضد ايران و سوريه را رد كردند.
الحيات بدون اشاره به هويت مقام هاى آمريكايى افزود: بنا بر اين گزارش، واشنگتن هيچ طرح نظامى بر ضد حكومت هاى ايران و سوريه در اختيار ندارد. اين روزنامه مى افزايد: البته در گزارش پنتاگون آمده است مشغول بودن نيروهاى آمريكا در عراق و افغانستان، مانع از پيروزى در يك جبهه جديد نخواهد شد.

۲۸ درصد مردم آمريكا، موافق حمله به ايران
در همين حال به گزارش خبرگزارى مهرمؤسسه معتبر نظرسنجى گالوپ اعلام كرد كه بر اساس يك تحقيق انجام شده، تنها ۲۸ درصد مردم اين كشور موافق اقدام نظامى عليه جمهورى اسلامى ايران هستند.
به گزارش مهر، در عين حال ۶۶ درصد شهروندان آمريكا مخالف قطعى هرگونه حمله بوده و ۶ درصد نيز اظهارنظرى نكرده اند. در اين نظرسنجى كه در ميان احزاب نيز صورت گرفته ۱۷ درصد از اعضاى حزب دمكرات ايالات متحده از موضوع حمله به ايران حمايت كرده اند در حالى كه اين رقم در ميان اعضاى حزب حاكم، يعنى جمهورى خواهان به ۴۳ درصد رسيده است.

حمايت از منتظرى و سازگارا براى تغيير حكومت ايران
روزنامه بريتانيايى تايمز طى يادداشتى با اشاره به اظهارات تونى بلر، نخست وزير بريتانيا كه در مصاحبه تلويزيونى انتخاباتى اش هرگونه حمله نظامى آمريكا به ايران را منتفى خوانده، نوشته است كه غرب رويكرد خود به ايران را به دو انتخاب مذاكره يا بمباران محدود كرده اما هيچ وقت اين راه حل را بدرستى در نظر نگرفته است كه از طريق زدن ضربه هاى سياسى نيز مى توان با حكومت روحانيون در ايران برخورد كرد، آن هم در حالى كه عدم محبوبيت ميان مردم، به گفته وى، نقطه ضعف و پاشنه آشيل اين حكومت است.
راهى كه نويسنده روزنامه تايمز براى استفاده از عنصر عدم محبوبيت جهت ضربه زدن سياسى به حكومت ايران پيشنهاد كرده، حمايت از آن دسته از مخالفان حكومت ايران است كه خواهان برگزارى همه پرسى در اين كشور به منظور تغيير قانون اساسى ايران و تطبيق آن با موازين دموكراتيك هستند از جمله حسينعلى منتظرى و محسن سازگارا.

اختلاط دختر و پسر مثل نجاست لباس نمازگزار است
به گزارش ايسنا، طباطبايى امام جمعه اصفهان گفت: اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها هيچ فلسفه و توجيه علمى و عقلى ندارد و كسانى كه بر اين امر تكيه مى كنند بگويند كه آيا اختلاط از نظر علمى و رشد جسمى پيشرفت حاصل مى كند يا سطح دينى و اعتقادى دانشجويان را افزايش مى دهد.
به گفته امام جمعه اصفهان، فساد در جامعه مانند نجاست در لباس نمازگزار است كه هنگام نماز و در نبود آب بايد تا آنجا كه امكان دارد لباسهاى نجس را از خود جدا كند، در جامعه كنونى نيز اگر امكان ريشه كنى فساد نيست بايد تا آنجا كه امكان دارد آن را كم كرد و يكى از راه هاى كم كردن فساد جداسازى دختر و پسر در دانشگاههاست.

رشوه خواررئيس شوراى شهر شد
متهم به جعل اسناد و اخذ رشوه، رئيس شوراى شهر كرج شد. به گزارش خبرنگاربازتاب از كرج، در سالروز پيام خامنه اى مبنى بر مبارزه با مفاسد اقتصادى، يكى از متهمان به جعل و اخذ رشوه در شوراى شهر كرج كه چندى پيش توسط دادسراى جرايم اقتصادى بازداشت شده بود، به سمت رياست اين شورا انتخاب شد. انتخاب اين عضو شورا كه با ۵ رأى مثبت از مجموع ۹ رأى اعضاى شورا صورت پذيرفت، در حالى است كه چندين پرونده قضائى براى اين عضو شورا شكل گرفته و در دست رسيدگى است. به نوشته بازتاب آگاهان امور شهرى بر اين باورند كه اين انتخاب، جهت تحت فشار قرار دادن دستگاه قضائى و روبه رو كردن اين قوه با مردم به جهت تبرئه عضو مذكور است.

كميته بين المللى شهيدان
به نوشته روزنامه انگليسى گاردين مقامات ايرانى ميگويند تشكيلات كميته بين المللى شهيدان يك سازمان غير دولتى است و اين بنياد در داوطلبانى در اختيار دارد كه از جوانان با متوسط سنى ۲۵ سال شكل گرفته اند. آنان آماده اند با انجام عمليات انتحارى به دشمنان اسلام ضربه وارد كنند. در ايران در يك شب ۴۰۰ نفر براى اين عمليات نامنويسى كردند.
همين بنياد سال قبل ۲۰۰۰ نفر را براى اين عمليات ثبت نام كرد. نويسنده مقاله مينويسد كه آيا چنين سازمانى ميتواند بدون اجازه مقامات مملكتى شكل بگيرد؟ او ادامه ميدهد، وقتى خاتمى به رياست جمهورى رسيد به جوانان گفت به زندگى فكر كنيد و نه به مرگ. ولى با بازگشت محافظه كاران به قدرت وضع فرق كرده است.

ماده مخدر جديد در ايران
به نوشته سايت دريچه ماده جديد مخدرى به نام پان پراك از طريق استان سيستان وبلوچستان، از كشورهاى افغانستان و پاكستان، وارد ايران شده است. اين ماده كه در ميان جوانان به پان شهرت يافته است، دو نوع دارد. نوع اول آن پان محلى است كه ماده اى غليظ و سرخ رنگ و دست ساز است و از برگ درختى مخصوص تهيه مى شود و با افزودن چند ماده اعتيادآور به آن، نوعى شادى و شعف ساختگى به افراد استعمال كننده دست مى دهد.
اين ماده درروزنامه هاى باطله و كاغذهاى مثلث شكل توسط پاكستانى هاى مقيم استان سيستان و بلوچستان تهيه و بسته بندى مى شود. نوع دوم پان ممتاز است كه در بسته هاى كوچك مربع شكل به صورت گرد مسى رنگ است كه بعد از قرار گرفتن در دهان به صورت مايعى سرخ رنگ و غليظ در مى آيد.

چرا ايران در پى شركت ورشكسته است
روزنامه ديلى تلگراف چاپ لندن در گزارشى از ماجراى شركت ورشكسته شده ام جى روور و تصميم چند شركت ايرانى براى خريد آن نوشت كه دولت ايران با هدف نرم كردن مواضع دولت بريتانيا در برابر مسائل هسته اى اين كشور در صدد خريد اين شركت ورشكسته برآمده است.
بر اساس اين گزارش ايران به طور مشخص در برابر اين پيشنهادها امتياز خاصى از دولت بريتانيا درخواست نكرده است اما اميدوار است در مقابل دولت بريتانيا نقش سازنده اى در بحران هسته اى اين كشور ايفا كند.

از كمك دولت به شهردارى بى اطلاعم
شهردار تهران در خصوص اظهارات سخنگوى وزارت كشور مبنى بر كمك دولت به شهردارى گفت: از كمك دولت به شهردارى تهران اطلاعى ندارم.
محمود احمدى نژاد در جمع خبرنگاران گفت: كمك به شهردارى، بر اساس قانون پرداخت مى شود و اين ارتباط به پرداخت بدهى هاى سازمان هاى دولتى ندارد. او اضافه كرد: طبق قانون هر سازمان دولتى اگر ساختمانى مى سازد و يا تغيير كاربرى ايجاد مى كند، مثل مردم عادى بايد عوارض را پرداخت كند و ربطى به كمك ها ندارد.
جهانبخش خانجانى، سخنگوى وزارت كشور در جلسه اخير خود با خبرنگاران از كمك يكهزار و پانصد ميليارد ريالى دولت به شهردارى تهران خبر داده بود.

صفحه اول
خبرهاى ايران
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
خواندنى ها
اينترنت و وبلاگ
مقاله ها
جدول
گزارش
گفتگو
بازتاب
خبرهاى جهان
خبرهاى ايران
افغانستان
داستان
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
با نيمروز
مقاله هاى ايران
خبرهاى كوتاه
آخر هفته
حوادث
فال هفته
از رسانه ها
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   صفحه اول   •   خبرهاى ايران   •   اقتصادى   •   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   • 
•   خواندنى ها   •   اينترنت و وبلاگ   •   مقاله ها   •   جدول   •   گزارش   •   گفتگو   • 
•   بازتاب   •   خبرهاى جهان   •   خبرهاى ايران   •   افغانستان   •   داستان   •   شعر   • 
•   خاطرات   •   از لابلاى متون   •   با نيمروز   •   مقاله هاى ايران   •   خبرهاى كوتاه   •   آخر هفته   • 
•   حوادث   •   فال هفته   •   از رسانه ها   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •