Nimrooz
Vol. 17, No. 832, May 6, 2005
سال هفدهم - شماره ۸۳۲ - جمعه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۴
فيفا تيمهاى فوتبال ايران و كره شمالى را مجازات كرد
برگزارى مسابقه فوتسال زنان در سنندج
به مناسبت يادواره زنان شهيد انفال
تيم ملى ايران در انگلستان با سه تيم ليگ برتر بازى مى كند
برانكو: به رتبه ايران در جدول فيفا افتخار مى كنم

فيفا تيمهاى فوتبال ايران و كره شمالى را مجازات كرد
فدراسيون بين المللى فوتبال، فيفا تيمهاى ايران و كره شمالى را به دنبال حوادثى كه در آخرين ديدارهاى خانگى اين دو تيم رخ داد مجازات كرده است تا براى ميزبانى بازيهاى بعدى خود با محروميتهايى روبرو شوند.
بر اساس تصميم كميته انضباطى فيفا كه در زوريخ تشكيل جلسه داده بود، ديدار كره شمالى با ژاپن در چارچوب رقابتهاى جام جهانى به جاى پيونگ يانگ در زمين بى طرف و بدون تماشاگر برگزار مى شود و ديدار بعدى تيم ايران با كره شمالى نيز حداكثر با حضور ۵۰ هزار تماشاگر، يعنى نيمى از ظرفيت ورزشگاه اصلى تهران انجام خواهد شد.
فيفا تيم ايران را به دليل ازدحام بيش از حد جمعيت در آخرين بازى خانگى اين تيم مقابل ژاپن كه به مرگ هفت تماشاگر منجر شد، مجازات كرده است.
فدراسيون فوتبال كره شمالى نيز در پى آشوب و شورش تماشاگران كره اى در جريان مسابقه اين تيم با ايران كه ماه گذشته در پيونگ يانگ برگزار شد، مجازات و محروم شده است. ورزشگاه ميزبان بازى كره شمالى با ژاپن، بعداً از سوى فيفا تعيين خواهد شد.
ژاپن در جدول رقابتهاى گروه دوم مقدماتى آسيا، با فاصله دو امتياز پشت سر ايران قرار دارد و نزديكترين رقيب اين تيم براى صعود به جام جهانى ۲۰۰۶ آلمان است.
هر دو تصميم فيفا مى تواند در رقابت ژاپن با صدرنشينان ايرانى به نفع اين تيم تمام شود. از يكسو ژاپن ناگزير به ديدار با كره شمالى در برابر تماشاگران حريف نيست و از سوى ديگر، رقيب پيشتازش ايران نيز از امتياز ميزبانى در ورزشگاهى مملو از تماشاگر محروم مى شود.
با وجود اين، كره شمالى وزنه چندان تأثير گذارى در اين گروه نيست تا نتايج اين تصميمات اثر چشمگيرى بر رقابتها بگذارد.
ايران اگر در بازى آينده خود مقابل كره شمالى كه در ورزشگاه نيمه خالى آزادى برگزار خواهد شد، به پيروزى برسد تنها به يك امتياز از دو بازى بعدى خود نياز خواهد داشت، تا صعودش به جام جهانى آلمان را قطعى كند.
مقامات فدراسيون فوتبال ژاپن گفته اند كه رئيس اين فدراسيون روز شنبه در نشست مطبوعاتى خود، موضع رسمى ژاپن را درباره احكام انضباطى فيفا و ديدار با كره شمالى اعلام خواهد كرد.
فيفا همچنين فدراسيونهاى فوتبال ايران و كره شمالى را موظف به پرداخت جريمه نقدى كرده است. ايران به پرداخت ۳۰ هزار فرانك سوئيس (۱۳ هزار و ۱۵۰ پوند) و كره شمالى معادل ۲۰ هزار فرانك سوئيس (هشت هزار و ۷۷۰ پوند) جريمه شده اند.
علاوه بر اين دو تيم آسيايى، گرجستان نيز كه در رقابتهاى مقدماتى جام جهانى در قاره اروپا حضور دارد، در پى وقايعى كه در دو بازى خانگى اين تيم با يونان و تركيه در ماه مارس رخ داد محكوم شده است و دو ديدار خانگى آينده اين تيم پشت درهاى بسته و بدون حضور تماشاگران انجام خواهد شد.
احكام كميته انضباطى فيفا قابل تجديدنظرخواهى است و هر سه كشور فرصت دارند تا حداكثر ظرف مدت سه روز نسبت به اين تصميمات اعتراض كنند. اما به گزارش سايت رسمى فيفا، مقامات فوتبال ايران اعلام كرده اند كه به اين تصميم اعتراض نخواهند كرد.
فيفا يك روز پس از پايان بازى ايران و ژاپن كه ازدحام تماشاگران به هنگام خروج از ورزشگاه آزادى تهران به مرگ هفت نفر و مجروح شدن حدود چهل نفر انجاميد، خبر داد كه تحقيقات رسمى خود را درباره اين حادثه آغاز خواهد كرد.

بازى مرگبار
۲۵ مارس (پنجم فروردين) گذشته با پايان يافتن بازى تيمهاى ملى ايران و ژاپن در ورزشگاه آزادى تهران كه به پيروزى تيم ايران انجاميد، تماشاگران به علت بسته بودن خروجى اصلى ورزشگاه ناچار به استفاده از خروجيهاى فرعى شدند كه فاقد پهناى كافى براى عبور تماشاگران بود كه تعدادشان تا يكصد و بيست هزار نفر برآورد مى شد.
همزمان با تحقيقات فيفا، بررسى هاى ديگرى نيز از سوى نهادهاى مختلف در داخل ايران انجام گرفت تا نقش دو گروه از عوامل اجرايى، يعنى مسئولان ورزشگاه آزادى و مأموران نيروى انتظامى را در بروز اين حادثه ارزيابى كند. يافته ها و نتيجه گيرى هاى اين تحقيقات در پاره اى موارد چنان با يكديگر تناقض داشت كه برخى از مقامات بلندپايه ايرانى از جمله سخنگويان دو قوه مجريه و مقننه را به اظهارنظر واداشت.
در حالى كه سازمان تربيت بدنى كه رياست آن با معاون رئيس جمهور است و سخنگوى دولت، نيروى انتظامى را مقصر اصلى حادثه معرفى كردند، دستگاه قضائى و شوراى عالى امنيت ملى در تحقيقات خود از مسئولان ورزشگاه آزادى نيز در كنار مأموران انتظامى به عنوان متهمان وقايعى كه به مرگ تماشاگران منجر شد نام بردند.
جمال كريمى راد، سخنگوى قوه قضائيه پيشتر گفته بود كه كارشناسان شوراى عالى امنيت ملى و قوه قضائيه بر سر اينكه كدام يك از اين دو نهاد اجرائى و انتظامى بيشتر مقصر بوده اند، با يكديگر اختلاف نظر دارند.
روايتها و گزارشهاى مختلف در بازگويى ساير جزئيات حوادث نيز تفاوت داشتند. سازمان تربيت بدنى و سخنگوى دولت با استناد به گزارشهاى وزارت كشور و اطلاعات، هليكوپترى را كه توقف آن در ضلع غربى ورزشگاه از عوامل اصلى حادثه شمرده مى شد، متعلق به پليس مى دانستند، در صورتى كه فرمانده نيروى انتظامى بعدتر اعلام كرد كه اين هليكوپتر مورد استفاده تلويزيون دولتى ايران بوده است.

سنگباران
پنج روز پس از بازى ايران و ژاپن، در حالى كه هنوز تحقيقات درباره مرگ تماشاگران در آغاز راه بود، ايران در پيونگ يانگ مقابل كره شمالى قرار گرفت كه هر دو بازى پيشين خود را در مسابقات مقدماتى جام جهانى با نتيجه مشابه دو بر يك باخته بود. ميزبانان كره اى در پايان نود دقيقه اين ديدار با نتيجه دو بر صفر به سومين شكست در چارچوب رقابتها تن داد.
پس از پايان مسابقه، هزاران تماشاگر كره اى كه از شكست در مسابقات متوالى خشمگين بودند و به نحوه داورى بازى اعتراض داشتند، به پرتاب صندلى، بطرى و سنگ به داخل ميدان پرداختند و از خروج بازيكنان ايرانى جلوگيرى كردند تا جايى كه مأموران پليس براى اعاده نظم و آرامش مجبور به دخالت شدند.
چهار داور اين ديدار نيز كه قضاوتشان با اعتراض تماشاگران و بازيكنان كره اى روبرو بود، ناگزير سى دقيقه در ميانه ميدان منتظر ماندند تا نيروهاى ارتش خلق كره شمالى آنها را تحت محافظت خود از ورزشگاه بيرون ببرند.
كره شمالى وعده داد كه چنين حوادثى تكرار نخواهد شد اما ريشه وقايع را در «داورى مغرضانه» بازى دانست. مربى كره شمالى قبلا به داورى بازى با بحرين نيز اعتراض كرده بود.
اعتراض به داورى مسابقه با ايران، از نيمه دوم و هنگامى بالا گرفت كه يكى از مهاجمان كره شمالى پس از ورود به منطقه جريمه ايران، توسط مدافعان ايرانى متوقف شد. بازيكنان كره اى معتقد به خطاى پنالتى بر روى بازيكن خود بودند اما داور سورى ديدار چنين اعتقادى نداشت و حكم به ادامه بازى داد.
اين تصميم ابتدا اعتراض بازيكنان كره شمالى را در داخل زمين به دنبال داشت كه داور با نشان دادن كارت قرمز به يكى از آنان، دستور به اخراج او از زمين داد. با اين اقدام، دامنه اعتراض به تماشاگران گسترش يافت كه پس از پايان بازى نيز ادامه داشت.
پخش تصاوير اين ناآرامى از رسانه هاى خبرى، رويداد نادرى بود كه در مورد كره شمالى، جامعه اى كه تقريبا از جهان خارج منزوى نگه داشته شده است، كم سابقه مى نمود.

برگزارى مسابقه فوتسال زنان در سنندج
به مناسبت يادواره زنان شهيد انفال
يكشنبه ۱۱ارديبهشت ماه مصادف با روز جهانى كارگر، جنبش زنان كرد در برگزارى مسابقه فوتسال ميان دو تيم از بانوان سنندج با هيأت فوتبال و مدرسه داورى ملكنيا همكارى نمود. ماهنامه راسان و انجمن فرهنگى ورزشى هوراز و كانون زنان كرد مدافع صلح و حقوق بشر و انجمن زنان آذر مهر از اعضاى فعال برگزارى اين مسابقه بودند.
اين مسابقه به مناسبت يادواره زنان شهيد كرد انفال (عمليات نسل كشى و كشتار جمعى ۱۸۲۰۰۰ كرد در كردستان عراق بدست مزدوران صدام) برگزار شده و هدف آن نشان دادن توانايى زنان در همه عرصه ها بود به ويژه در عرصه هائى كه در ايران صرفا «مردانه تلقى ميشوند.
دو تيم هه وراز و فرزانگان در اين مسابقه شركت داشته و مسابقه با نتيجه ۴ بر ۲ به سود تيم فرزانگان پايان يافت و كاپ مسابقه را به خود اختصاص داد.
قرار است در آينده سلسله مسابقاتى در ساير شهرهاى كردستان نيز برگزار گردد.

تيم ملى ايران در انگلستان با سه تيم ليگ برتر بازى مى كند
برانكو: به رتبه ايران در جدول فيفا افتخار مى كنم
برانكو ايوانكوويچ هفته گذشته در جمع خبرنگاران رسانه هاى گروهى برنامه هاى آينده تيم ملى را تشريح كرد. وى در اين گفتگو تأكيد كرد:
* تمرينات تيم ملى با حضور ۲۵ يا ۲۶ بازيكن از روز ۲۷ ارديبهشت ماه جارى آغاز مى شود و اعضاى تيم در مرحله نخست در هتل المپيك و پس از آن درهتل استقلال اسكان مى يابند. لژيونرها پس از پايان تعهداتشان به باشگاهها به تيم ملى مى پيوندند.
* تيم ملى در روز ششم خرداد ماه يك مسابقه دوستانه برگزار مى كند. نام حريف طى روزهاى آينده اعلام خواهد شد. البته عربستانى ها حاضر شده اند در كشور خودشان با ما بازى كنند و ۲۰۰ هزار دلار هم بپردازند كه به دليل شرايط آب و هوايى عربستان و قدرت حريف مناسب ما نبود.
* از روز يازدهم تيرماه اردو به دو بخش تقسيم مى شود. بخش اول در تهران و بخش دوم در كمپ اختصاصى تيم ملى انگليس برگزار خواهد شد. اردوى انگليس دو هفته به طول مى انجامد و تيم ايران طى اين مدت سه بازى با تيم هاى ليگ برتر و دو بازى با تيم هاى دسته اول و دومى اين كشور انجام مى دهد.
* ولاپان نفر اول در AFC است و بيشترين بينش را نسبت به قاره دارد اما شخصاً با نظرات وى موافق نيستم. چرا كه ليگ ايران از نظر سازماندهى و كيفيت در حال پيشرفت است و حضور سپاهان و پاس در صدر جدول گروه هايشان گواه حرفهاى من است.
* در خصوص اظهارات كلينزمن بايد بگويم جدول فيفا نشان دهنده قدرت تيم هاى جهان است. البته بايد پذيرفت تيم ملى آلمان پس از جام ملت هاى اروپا ضعيف شده و بازى رسمى انجام نداده است من به رتبه ايران در جدول رده بندى فيفا افتخار مى كنم.

صفحه اول
خبرهاى ايران
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
خواندنى ها
مقاله ها
جدول
گزارش
بازتاب
خبرهاى جهان
خبرهاى ايران
ورزش
داستان
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
با نيمروز
خبرهاى كوتاه
حوادث
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   صفحه اول   •   خبرهاى ايران   •   اقتصادى   •   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   • 
•   خواندنى ها   •   مقاله ها   •   جدول   •   گزارش   •   بازتاب   •   خبرهاى جهان   • 
•   خبرهاى ايران   •   ورزش   •   داستان   •   شعر   •   خاطرات   •   از لابلاى متون   • 
•   با نيمروز   •   خبرهاى كوتاه   •   حوادث   •   فال هفته   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •