Nimrooz
Vol. 16, No. 825, March 4, 2005
سال شانزدهم - شماره ۸۲۵ - جمعه ۱۴ اسفند ۱۳۸۳
بازگشت صد نفر از اعضاى پيشين مجاهدين خلق به ايران
يك گروه صد نفره از اعضاى سازمان مجاهدين خلق، گروه مسلح مخالف جمهورى اسلامى، از عراق به ايران بازگشته اند.
به گزارش رسانه هاى دولتى ايران، اين بزرگترين گروه از اعضاى مجاهدين است كه پس از اعلام عفو عمومى در سال ۲۰۰۳ از اين سازمان جدا شده و عراق را ترك كرده اند.
خبرگزارى رسمى جمهورى اسلامى، ايرنا گفت كه اين گروه به خواست خود «پس از توبه و اظهار ندامت» از طريق مرز خسروى در شهرستان قصرشيرين وارد خاك ايران شده اند.
شهريار حيدرى، فرماندار شهرستان قصرشيرين، عصر دوشنبه به اين خبرگزارى گفت نمايندگانى از صليب سرخ جهانى، وزارت حقوق بشر عراق و وزارت خارجه دو كشور اين افراد را هنگام گذر از بخش مرزى منذريه عراق و ورود به مرز خسروى همراهى مى كردند.
به گفته آقاى حيدرى، اين گروه كه از سازمان مجاهدين خلق جدا شده اند، در يك اردوگاه پانصد نفره در عراق زندگى مى كردند و پس از فرار از اين اردوگاه و مراجعه به صليب سرخ، خواستار بازگشت به ايران شدند.
او گفت ۱۳۳ عضو ديگر مجاهدين خلق (كه مقامات ايرانى از آن با عنوان «گروهك منافقين» نام مى برند) هفته آينده با كمك صليب سرخ جهانى به ايران باز خواهند گشت.
اين، چندمين گروه از اعضاى سابق سازمان مجاهدين است كه در ماههاى اخير به ايران باز مى گردد.
از قرار معلوم، نيروهاى آمريكايى كه پايگاه هاى سازمان مجاهدين در عراق را از زمان اشغال اين كشور تحت نظارت خود دارند، صليب سرخ را از تمايل برخى از اعضاى مجاهدين به بازگشت به كشورشان آگاه كرده بودند.
مسئولان صليب سرخ، با انجام مصاحبه هائى اطمينان حاصل كردند كه اين افراد با خواست و اراده خود تصميم به بازگشت به ايران گرفته اند.
بهروز سلطانى، يكى از اين كسانى كه در ماه دسامبر همراه با ۲۷ نفر ديگر به ايران بازگشته، به خبرگزارى هاى ايرانى گفته بود: «ما حدود ۵۰۰ نفر بوديم كه از گروهك (سازمان مجاهدين) جدا شده بوديم. تعدادى از اين افراد باز گشته اند و ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر نيز در نوبت بازگشت هستند.»
وى گفته بود كه اعضاى مجاهدين در عراق در شرايط بسيار سختى به سر مى برند و هر لحظه منتظر فراهم شدن شرايط براى بازگشت به ايران هستند.
جنگ مسلحانه؛ از نبرد با شاه تا «فروغ جاويدان»
سازمان مجاهدين خلق ايران، روز يكشنبه با صدور اطلاعيه اى، بازگشتگان به ايران را افرادى «نادم» و «بريده» خواند كه از حدود دو سال پيش در اختيار نيروهاى آمريكايى بوده اند و اعلام كرد كه جمهورى اسلامى قصد دارد كه از بازگشت اين افراد استفاده تبليغاتى ببرد.
اين سازمان در اطلاعيه خود مدعى شد كه هيچكدام از اين افراد در رده نيروهاى تصميم گيرنده و مسئولان جدى تشكيلات نبوده اند و بسيارى از آنها تازه واردانى بوده اند كه هيچگاه به عضويت سازمان در نيامده اند بلكه از دو سال پيش به دليل دشوارى شرايط جنگى «به دنبال زندگى خود رفته اند» .
سازمان مجاهدين خلق در دهه چهل شمسى تاسيس شد و به مبارزه مسلحانه با حكومت پيشين ايران، سلسله سلطنتى پهلوى پرداخت. تا پيش از فروپاشى حكومت سلطنتى در سال ،۱۳۵۷ بسيارى از اعضا و بنيانگذاران مجاهدين خلق در درگيرى با سازمانهاى امنيتى كشته يا بازداشت شدند.
اندكى پس از انقلاب ايران، اختلاف ميان مجاهدين خلق و رهبران جمهورى اسلامى بالا گرفت و اين سازمان، مغضوب و مطرود حكومت تازه شد. اوج اين درگيرى ها در سى تير ۱۳۶۰ و هنگامى رخ داد كه سازمان مجاهدين، اعضاى خود را به مقاومت مسلحانه دعوت كرد و با برخورد شديد نيروهاى مسلح دولتى روبرو شد.
سپس بسيارى از اعضا و رهبران مجاهدين، ايران را ترك كردند و بخش عمده آنها در عراق، كه آن زمان درگير جنگ با ايران بود مستقر شدند.
از اين زمان به بعد، اين گروه مسلح كه از چهار هزار نيروى سازمان يافته تشكيل مى شد با گذشتن از مرز به بمبگذارى، درگيرى مسلحانه و اجراى عمليات در خاك ايران مى پرداختند. از جمله در واپسين روزهاى جنگ ايران و عراق به اجراى عمليات بزرگى به نام «فروغ جاويدان» دست زدند كه بسيارى از نيروهايشان در جريان آن كشته يا اسير شدند.
قدرت و توان اين سازمان در سالهاى اخير به شدت كاهش يافت و پس از اشغال عراق توسط نيروهاى آمريكا خلع سلاح شدند.
جمهورى اسلامى اعلام كرده است اعضاى مجاهدين كه «مرتكب جنايت مشخصى نشده باشند» ، در بازگشت به ايران عفو مى شوند. تاكنون دهها تن از مجاهدين خلق، اين دعوت را پذيرفته اند.

صفحه اول
خبرهاى ايران
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
انگليس
اينترنت و وبلاگ
مقاله ها
جدول
گزارش
خبرهاى جهان
خبرهاى ايران
افغانستان
ورزش
شعر
خاطرات
از لابلاى متون
آخر هفته
حوادث
فال هفته
از رسانه ها
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها

•   صفحه اول   •   خبرهاى ايران   •   اقتصادى   •   طنز   •   از شما چه پنهان   •   از آنچه گفته اند   • 
•   انگليس   •   اينترنت و وبلاگ   •   مقاله ها   •   جدول   •   گزارش   •   خبرهاى جهان   • 
•   خبرهاى ايران   •   افغانستان   •   ورزش   •   شعر   •   خاطرات   •   از لابلاى متون   • 
•   آخر هفته   •   حوادث   •   فال هفته   •   از رسانه ها   •   روى خط آلمان   • 

•    آرشيو مقاله ها   •    آرشيو روزنامه   •