افزايش سرقت با استفاده از عنوان و پوشيدن يونيفورم پليس و اخاذى از مردم
با افزايش شمار سرقتها با استفاده از عنوان و پوشيدن يونيفورم پليس و اخاذى از مردم، پليس جمهورى اسلامى نسبت به روند فزاينده اين نوع اخاذى به مردم هشدار داده است.
بنا بر اطلاعيه مركز اطلاع رسانى نيروى انتظامى هر كس كه با لباس شخصى خود را پليس معرفى كند، موظف است سريعا كارت شناسايى خود را نشان دهد. همچنين مردم نيز بايد پس از اطمينان از هويت اين شخص به سئوالات او پاسخ دهند. سالانه دهها مورد از اينگونه اخاذيها در ايران بويژه در تهران انجام مى شود كه در آن برخى با لباسهاى شخصى و حتى با لباس نيروى انتظامى خود را پليس معرفى كرده اند و تحت اين عنوان اموال مردم را دزديده اند.
اين دزديها در مواردى هم باعث كشته و زخمى شدن مردمى شده كه در برابر اين افراد ايستادگى كرده اند. بنابر گزارشهاى واصله، بسيارى از اين پليسهاى تقلبى از راديو به عنوان بى سيم و همچنين از تفنگ اسباب بازى براى گول زدن مردم استفاده كرده اند. با آغاز فعاليت گشت ويژه پليس كه از تجهيزات پيچيده اى استفاده كرده و سوار بر الگانت هاى سفيد و سبز هستند، ديگر كمتر كسى توانسته از ظاهر آنها الگوبردارى كند، اما باز هم برخى با پوشيدن لباسهاى شبيه به نيروهاى حكومتى و گذاشتن ريش سعى كرده اند تا مردم را بترسانند و از آنها پول بگيرند.