Nimrooz Newspaper
Nimrooz
Vol. 15, No. 777, March 19, 2004
سال پانزدهم - شماره ۷۷۷ - جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۸۲
نيشابور امن است
در پى چاپ گزارش مستعلى زاده از تهران درباره اين كه نيشابور و روستاهاى آن هنوز از اثر گازهاى سمى سپاه پاسداران در محاصره است و هزاران تن از مردم روستاهاى اطراف نيشابور با مسموميت شديد ميميرند و اينكه مستعلى زاده فاش ساخت بيمارستانهاى مشهد پر شده از مجروحان و مسمومان انفجار نيشابور، هفته گذشته شركت راه آهن جمهورى اسلامى ضمن اظهار تأسف مجدد از بروز اين سانحه و احساس مسئوليت راه آهن در رفع عواقب احتمالى و نگرانى اهالى محترم منطقه توضيح داد: همانطور كه در اظهارنظرات كارشناسى اداره محيط زيست نيشابور آمده است اگرچه اثرات پوستى، ريوى و مخاطى ناشى از مواجهه با اين مواد و گازهاى موجود در زمان انفجار و آتش سوزى در منطقه ايستگاه خيام نيشابور امرى قابل انتظار است، ليكن در خصوص انجام آزمايش هاى متعدد فنى بر روى آلاينده هاى محيط زيست منطقه، آن را كمتر از حد استاندارد اعلام نموده است. بنابراين به رغم اينكه اين گازها توانايى ايجاد آسيب هاى مخاطى و ريوى را داراست ولى به منظور ايجاد اين اثرات، غلظت اين مواد در هواى محيط نيز بايد از حد مجاز و استاندارد بالاتر باشد كه با توجه به آزمايشات به عمل آمده مشخص گرديده است كه غلظت آلاينده هاى ناشى از سوخت گوگرد غير از روزهاى نخست حادثه، زيرحد مجاز تماس بوده و در نتيجه فاقد خطرات احتمالى است و از آنجا كه فعل و انفعالات شيميايى ناشى از اين حادثه در فضاى باز صورت پذيرفته است، لذا احتمال اينكه غلظت گازهاى مشاهده شده در روزهاى پس از سانحه بالاى حد مجاز و در حد زمان وقوع حادثه باشد بسيار بعيد به نظر مى رسد.
از طرفى استعلام انجام شده از دكتر غلامرضا پوريعقوب، متخصص طب كار و عضو هيات علمى دانشگاه علوم پزشكى دانشگاه تهران در همين رابطه حاكى از آن است كه اثرات پوستى، ريوى، مخاطى و ساير علائم عمومى ناشى از مواجهه با اين مواد هنگامى بروز مى كند كه غلظت اين آلاينده ها در هواى محيط بالاتر از حد مجاز تماس و استاندارد باشد كه احتمالا اين شرايط در زمان حادثه و روزهاى اوليه پس از انفجار و آتش سوزى در محل سانحه وجود داشته است كه به دليل رخداد حادثه در فضاى آزاد و قطع آتش سوزى، شواهد موجود نشانگر آن است كه آلاينده ها از حد مجاز و استاندارد تماس پائين تر است، لذا احتمال بروز عوارض ريوى، پوستى و مخاطى در زمان حال بسيار بعيد خواهد بود.
از سويى ديگر همان گونه كه دكتر احمد درودى، مدير شبكه بهداشت و درمان نيشابور نيز در گفت وگو با خبرگزارى مهر اشاره داشته اند «در حال حاضر وجود اين گازهاى سمى در منطقه فروكش كرده و به وضعيت عادى برگشته است.» و چون فعل و انفعالات شيميايى به طور مداوم ادامه ندارد بنابراين احتمال عوارض مزمن مردم در اثر تماس با اين آلاينده ها مطرح نبوده و در نتيجه عوارض سيستميك و مزمن قلبى و عروقى يا خونى نيز نمى تواند جدى باشد.همچنين لازم به ذكر است در بازماندگان سانحه يا امدادرسانان كه به دنبال مواجهات احتمالى در روزهاى اول حادثه دچار عارضه اى نشده اند، احتمال بروز عوارض در روزهاى آتى نيز متصور نيست.
شركت راه آهن جمهورى اسلامى در پايان گفته است با شرايط تعريف شده در فوق و نظرات كارشناسان اعلام شده اميد است مشكل و آثار سوء زيستى براى هيچ يك از هموطنان در منطقه وجود نداشته و اين عزيزان در سلامت كامل به سر برند!!

صفحه اول
خبرهاى ايران
اقتصادى
طنز
از شما چه پنهان
از آنچه گفته اند
مقاله ها
گزارش
گفتگو
بازتاب
خبرهاى جهان
تاريخ
شعر و داستان
خاطرات
با نيمروز
آخر هفته
حوادث
خانواده
فال هفته
روى خط آلمان
آرشيو روزنامه
آرشيو مقاله ها


Copyright 1988-2004, Oriental Newspapers
Contact us: letters@nimrooz.com